Kom ind i en tidsmaskine på Mofibo!

Har du mod på middelalderen? så skal du læse Chufo Lloréns historiske roman ‘Ildhav‘.

Denne bog er en tidsmaskine! Ok, det kan man jo altid sige om historiske romaner, men denne gang passer det faktisk. Du skal ikke lade dig skræmme af persongalleriet på de indledende sider. Og heller ikke af dialogen, der i begyndelsen virker en lille smule omstændelig, men klø på! For ca. 30 sider ind skal jeg ellers love for, at der er følelser, der river dig med. Derudover er det hele beskrevet med en troværdighed, som tillader dig at begynde at bygge den vældige verden i dit hoved. Så pas på! Dette er en kæmpe moppedreng af en bog (bortset fra at vores udgave selvfølgelig kan være i din lomme), men den springer op og griber dig om struben og forlanger at blive læst.

Jeg gik i gang i går og glæder mig allerede til S-togsturen hjem i aften, for så kan jeg komme et smut tilbage til det 11. Århundrede, før jeg når hjem.

Bedste boghilsner,
Søren Brinch Vestergaard

Forlaget Jentas skriver:

Vi er i det 11. århundredes Barcelona blandt forrædere ved hoffet, ærlige riddere, borgerlige skønjomfruer, arabiske prostituerede og hæderlige munke. Gennem nogle få personer får vi fortalt et lille stykke ægte historie fra byens storhedstid.
Martí Barbany er stadig ung, da han mister sin elskede hustru i barselssengen. Fra tidligere har han dog en lille datter, der bliver hans et og alt. Med sine handelsskibe og sit kendskab til ‘den sorte olie’ bringer han stor rigdom til byen. Men nogen har et uopgjort regnskab med ham.
Hoffet er forpestet af sine egne intriger. Men da Martís datter møder en ung adelsmand her, bliver magtbalancen skubbet til kanten, samtidig med at en underlig, forhutlet skikkelse kommer til Barcelona med ondt i sinde. Han har midterskilning og pisk i nakken, men hans særeste kendetegn er, at han mangler det ene øje og har en forunderlig let adgang til penge. Bernabé Mainar fra ‘Ordenen’ køber et par bordeller i byen, og hurtigt har han direkte adgang til fyrstedømmets arvinger

Pressen skrev:

»Farverig og underholdende historisk roman i stil med Jordens søjler og Havets katedral. Det er en meget omhyggelig og grundig fortælling, der åbnes op for. Historisk korrekt ned til mindste detalje og med omhyggelige beskrivelser af lokaliteter, bygninger og interiører. Det vrimler med personer og stednavne, og de tre religioner, der er i spil i romanen, skildres omhyggeligt … En særdeles udmærket oplevelse med både kærlighed, ære, forræderi, eventyr og politiske magtkampe udsprunget af en særdeles broget tidsperiode. Mine bedste anbefalinger især til læsere af de ovennævnte bøger.«
– Litteratursiden.dk

»Farverig og historisk roman fra 11. århundredes Barcelona … Rigtig god underholdning.«
– Dansk Bibliotek Center

»En storslået og fantastisk roman om kærlighed, ære, forræderi og eventyr samt politiske manøvrer under mørke tider.«
– La Vanguardia

»Bogen har alt hvad en bestseller skal have; komplicerede kærlighedsforhold, store tragedier og råt magtspil.«
– El mundo

Chufo Llorens er født i Barcelona i 1931. Har studeret jura og blev færdiguddannet i 1954, men har også været aktiv i show business. Efter at være gået på pension, startede Llorens for tyve år siden sin forfatterkarriere, og det har siden resulteret i adskillige romaner; La otra lepra fra 1993, Catalina la fugitiva fra 2000, La saga de los malditos fra 2003 samt Te daré la tierra fra 2008, som er hans største publikumssucces af dem alle – den skrev historie, da den på en dag solgte over 150.000 eksemplarer et enkelt sted.

Skrevet om forgængeren – ’Jeg vil give dig verden’ 

Farverig og underholdende historisk roman i stil med ’Jordens søjler’ og ’Havets katedral’.
– Litteratursiden.dk 

Du får en storslået og sansemættet historie fra middelalderens Barcelona fyldt med religiøse konfikter og kærlighed. Jeg mærker at forfatteren har lavet en grundig research. Bogen er levende fortalt og formår at drage mig tilbage til dengang. Alt i alt føler jeg mig godt orienteret og underholdt og kan varmt anbefale den.
– Berit – Storkfelt Bog og idé, Holbæk 

En fremragende roman. Meget anbefalelsesværdig.
– Hanne – Bog og idé, Bruuns Galleri, Aarhus

Jeg vil give dig verden er en fantastisk god historisk roman, meget velskrevet, og den fanger én fra første side. Jeg glæder mig til den næste bog Ildhav.
– Karina – Bog og idé, Arnold Busck, Køge

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s