1. Advent. Mød forfatteren Hanne-Vibeke Holst

En af yndlingsforfatterne for Mofibo læserne, er Hanne-Vibeke Holst. Bogen: “Knud, den store“, der handler om hendes far, er en af de mest læste bøger på Mofibo lige nu. 
 
Alle forfattere er jo også selv læsere. At læse er måske den vigtigste del af at være et skrivende menneske. Hanne-Vibeke Holst har været så sød at stille op til et mikro-interview, så vi kan høre lidt om, hvordan forfatteren ser sig selv som læser.
 
Hvor meget får du selv læst som travl forfatter?
Åh, slet ikke nok! Omkring en times skønlitteratur om aftenen plus den relevante faglitteratur, jeg bruger i min research og derfor har lov til at læse i arbejdstiden. I ferien læser jeg til gengæld fra morgen til aften.
 
Er der en bog, der har en helt særlig betydning for dig?
Et klassisk spørgsmål, som jeg altid gruer for – for nej, jeg går ikke rundt med et laset eksemplar af “Ulysses” i inderlommen. Visse bøger har betydet meget på forskellige tidspunkter i livet – som ung var jeg totalt fortryllet af Suzanne Brøggers “ Creme Fraiche”, som åbnede døren til et både eksotisk og kosmopolitisk univers. Senere blev jeg meget optaget af Karen Blixens “Breve fra Afrika” og Simone de Beauvoirs “Det Andet Køn”. Og på det sidste har jeg levet intenst med min fars, Knud Holsts, forfatterskab. 
 
Lukker du andre bøger ude, når du arbejder på en ny roman?
Kun hvis de er så nært beslægtede med det projekt, jeg selv arbejder på, at jeg kan være bange for at tage farve. Ellers lader jeg mig til hver en tid glubsk inspirere af andres litteratur. 
 
Har du en favoritbog blandt dine egne? 
Har jeg et favoritbarn? Nej, de er alle forskellige og har hver deres unikke karakter og uundværlige personlighed og jeg ville umuligt kunne sætte det ene højere end det andet. Sådan er det også med bogflokken. Men min seneste roman, “Knud, den store” har jeg måske nok et særligt intimt forhold til, fordi den handler om min far og min egen familie. 
 
Hvad er dine tre yndlingsbøger på Mofibo?
Chimamanda Ngozi Adichies “Americanah”, Anton Tjekhovs “19 Noveller” og Florian Ilies “1913”.
 
Mange tak til Hanne-Vibeke Holst.
Vi ønsker jer en rigtig dejlig søndag, fyldt med god læsning.
 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s