4. Advent. Sidst men ikke mindst – Sara Blædel!

Kære Sara, tak fordi du har taget dig til til at tale med os på Mofibo. Det er rigtig spændende at høre lidt om, hvad du tænker om dine bøger og ikke mindst, hvad du selv holder af at læse.

Hvor meget får du selv læst som travl forfatter?
I perioder læser jeg rigtig meget både af ren og skær lyst eller litteratur, som skal bruges i min research, i andre perioder er det svært at få passet ind. Når jeg skriver, læser jeg overhovedet ikke, det vil forstyrre mit eget flow. Men på alle mine rejser elsker jeg at have gode bøger med i bagagen.

Er der en bog, der har en helt særlig betydning for dig?
Der er bøger, der har særlig betydning på forskellige tidspunkter af ens liv. Da jeg var barn, var det Enid Blyton og hendes serie om “De Fem”. Michael Connellys krimier er all time favorites. Bogen “Wild” af Cheryl Strayed giver mod og viljestyrke og håb. Der er så mange bøger, der har haft særlig betydning. Jeg har jo for eksempel også alle mine researchbøger inden for retsmedicin og forbrydelse – det er barsk, men nødvendig læsning.

Hvad for en af dine bøger, var den sværeste at skrive – og hvorfor? 
Min nye bog “Kvinden de meldte savnet” var både det letteste og den sværeste at skrive, fordi jeg bruger rigtig meget af mig selv og mine egne erfaringer og tanker i bogen. Temaet ”en værdig død” var svært at beskæftige sig med, fordi jeg mest af alt ønskede at belyse emnet fra forskellige vinkler og gøre opmærksom på, at der er mange forskellige motiver til at mene og handle, som man gør. Det var meget vigtigt for mig at illustrere, at det tema kan anskues fra alle mulige og umulige vinkler. Og jeg synes egentlig, at det lykkedes, men det var ikke en nem rejse. Og jeg er heller ikke selv 100% afklaret på området. Jeg diskuterer det stadig med mig selv.

Har du en favoritbog blandt dine egne?
Blandt mine egne er det faktisk altid den seneste bog, der er min favorit. Det er den, jeg er tættest på og den, som fylder mig op. Det er svært at udpege en favorit, for de var jo alle sammen de vigtigste, da de blev skrevet.

Hvad er dine tre yndlingsbøger på Mofibo?
Lige nu er jeg ved at læse “Syv satans lange dage”af Jonathan Tropper, og den er lige mig! Virkelig morsom på sådan en lidt rå måde, og så handler den om forholdet mellem mennesker og parforholdet. Lige præcis sådan en bog elsker jeg at læse, når jeg er på farten.

Mange tak til dig Sara Blædel, for at tage dig tid til vores lille mikro-interview.
Rigtig god jul og godt nytår.

Søren Brinch Vestergaard,
Redaktør på Mofibo

Se alle Sara Blædels bøger her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s