‘Ukuelig’ nu også på Mofibo!

Sådan en historie er selvfølgelig blevet filmatiseret.

Angelina Jolie har instrueret filmen, Unbroken, der er baseret på bogen her og aktuel i biograferne lige nu. Man kan se et par klip fra den på Kino.dk. Det ene klip er den scene, der indleder bogen – det er meget sjovt at se klippet og så læse forordet og sammenligne de to: Billederne er højspændte – man ser hajerne kredse om den lille redningsbåd med de tre besætningsmedlemmer fra det amerikanske flyvevåben. Man ser flyet komme ind. Det er ikke hjælp der er på vej. Flyet begynder at fyre og lange baner af kuglenedslag tegner sig i vandet. De tre springer i vandet til hajerne. Meget spændende. Men teksten kan noget andet – den springer i tid, og man hører, at vores hovedperson, Louis Zamperini, er en af verdens bedste løbere, historien slår små sving og vender tilbage til vandet med hajerne. Og så kortslutter min hjerne på et tidspunkt og fletter billederne sammen med teksten, som om de var en del af bogen.

I ‘Ukuelig‘ står forordet og dirre som et forvarsel. Så træder en ny scene frem, hvor Louis Zamperini var 12 år gammel og levede i Californien. Her så han for første gang et af de enorme tyske luftskibe Graff Zeppelin. Han står på græsset med sin bror og glaner op mod det 245 meter lange luftskib. Med dette elegante intermezzo flytter vi handlingen helt tilbage til New York 26. Januar 1917, hvor vores hovedperson bliver født. Hver en sætning leder videre til den næste og hver en overgang er inciterende. Teksten kalder på sin læser.

Dette kunne være et godt bud på din næste bog. Nedenfor er bagsideteksten fra forlaget samt et link presseklip.

De bedste boghilsner og rigtig godt nytår
Søren Brinch Vestergaard
Redaktør hos Mofibo.

Forlaget Hr. Ferdinand skriver:
En eftermiddag i maj 1943 styrtede et amerikansk bombefly ned i Stillehavet og forsvandt, men flyets bombeoperatør fik sig bjærget op på en redningsflåde. Dermed begyndte en af de mest bemærkelsesværdige odysseer under 2. Verdenskrig.

Ukuelig blev nr. 1 på New York Times’ bestsellerliste ved udgivelsen i 2010 og har siden ligget på listen i 161 uger. Den blev samtidig blev kåret af Times som årets bedste bog inden for faglitteratur/biografi.
Den fortæller om Louis Zamperini, der kom fra beskedne kår, deltog i 5.000-meter-løbet i De Olympiske Lege i Berlin i 1936 og som 24-årig kom ind i flyvevåbnet i 1941.

Ukuelig er en tankevækkende fortælling om en utrolig mand, der bliver drevet langt ud over de eksistensgrænser, man kan forestille sig, men som alligevel formår at gengælde desperation med opfindsomhed, lidelse med håb, beslutsomhed og humor, brutalitet med oprør.

Med denne bog har Laura Hillenbrand skrevet en uforglemmelig bog om Louis Zamperini – som døde sidste år i en alder af 96 år – og hans usandsynlige og uforglemmelige rejse. Bogen er et testamente om et menneskes ukuelige livsvilje.

Se også hvad pressen skriver om “Ukuelig” her på Mofibo.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s