Kender du Kazinski?

Det kan være svært at være forfatter. Man kæmper hele tiden med spørgsmålet: Er det nu godt nok? Men det er måske dobbelt så svært at være to forfattere om at skrive samme bog? Tænk hele tiden at skulle prøve at forestille sig det samme og blive enige om det næste skridt. Det må være som at befinde sig i en verden, der kun kan eksistere, når du bliver enig med din medforfatter – alt kan forsvinde under fødderne på dig med et forkert kapitel. Selv en forkert passage kan true eksistensen af den verden. Og det er også sket op til flere gange for Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund. Tilsammen er de nemlig A.J. Kazinski. De to er meget forskellige og det har til tider været svært at blive enige. På et tidspunkt så svært, at Jacob Weinreich skrev et brev til Anders Rønnow Klarlund, hvor han overdrog samtlige rettigheder til ham.

I dag kan de grine af det. De har fundet ud af at bruge deres forskellighed to at styrke plot og karakterer.  Tricket de bruger er, at lede al kritikken gennem Kazinski, så de får en afledning. Det betyder så, at ingen af dem kan lide Kazinski. De kalder ham alt det grimmeste, de kan finde på, for han kan finde på at sige sådan her (indirekte):

Nu er det ikke lige mig, der taler, nu er det lige Kazinski. Og Kazinki synes altså, at det der kapitel er noget lort.”

Kazinski har på alle måder ændret deres liv – nu møder de op hver morgen i en tidl. fabriksbygning på Amager. Her har de indrettet et hyggeligt kontor med bogskabe og en stor grøn tavle på væggen, hvor de arbejder med den næste historie. På tavlen lige nu står der allerede titlen på den næste Bentzon historie. Det kan du se på Kazinskis facebook profil.

Foreløbigt har deres samarbejde netop ledt til den tredje anmelderroste krimi om gidselforhandleren Niels Bentzon fra Københavns Politi. Også Bentzon er udstyret med en partner, der er meget anderledes fra ham – han er gift med den smukke astrofysiker, Hannah. Historien blænder op en morgen, hvor Niels Bentzon stadig ligger i sin seng med hovedet fuld af bekymringer om netop forholdet til Hannah, da telefonen ringer og kalder ham ud til en gidselsituation. Tilfældigvis er denne dag hans 50 års fødselsdag. Mere kan man ikke afsløre, for allerede her ligger de første overraskelser. Og det er ikke ’almindelige krimioverraskelser’. Her er både humor, kærlighed, realisme og et strejf af det overnaturlige gys.

Den genfødte morder er allerede blevet taget rigtig godt imod vores egne læsere. Klik her for at se de gode anmeldelser.

Rigtig god fornøjelse.
Søren Brinch Vestergaard
Redaktør hos Mofibo.

Her er Niels Bentzon serien i rækkefølge:
1. Den sidste gode mand
2. Søvnen og døden
3. Den genfødte morder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s