Bøger til dig, når du er på farten.

En lydbog lukker verden ude og åbner en ny for dig. Det fantastiske ved lydbøger er, at du kan være hvor som helst i verden, i gang med hvad som helst (næsten). På en måde er du to steder på én gang. Det viser sig, at folk husker lydbøger bedre end bøger, de har læst. I en nylig undersøgelse bemærker en kvinde, at hun havde gået i haven og ordnet sine rododendron-buske, mens hun lyttede til en bog. Når hun ser rododendron-buske nu kommer hun uvilkårligt til at tænke på personerne i bogen.

Min egen kone er en dedikeret Mofibo-lytter (jeg ville også være lidt skuffet, hvis andet var tilfældet). Hun har nemlig et arbejde, der gør, at hun tilbringer meget tid i bilen og det er oplagt at bruge tiden på at få en ny oplevelse. Det sjove er, siger hun, at når hun kører de samme strækninger igen, kommer hun i tanker om, hvad for bøger hun har lyttet her.

Det er en meget sjov tanke, at alle Mofibo-lytterne afsætter spor af deres bøger ude i landskabet og byrummet – eller i hvert fald kobler historie om omgivelser med hinanden. Men hvad skal man så lytte til? Ja, det er jo fuldstændig afhængigt af, hvad man er interesseret i – om det er langt eller kort er for så vidt underordnet. Men én ting er sikkert – det skal være engagerende. Det skal være en historie man tænder på. Derfor har jeg blot fundet nogle få eksempler her på bøger, der er gode, lette at komme i gang med.

Let It Snow: John Green er en vældig populær forfatter. Ikke mindst efter filmatiseringen af En flænge i himlen. Let It Snow er et bud på tre korte vinterromancer, som passer til tre kortere ture med lyttebøfferne på.

Tvunget til tavshed: Linda Castillo tager dig en tur med til et amish miljø i Ohio. Dette er første bind og serien leverer lidt samme stemning som den klassiske Harrison Ford film Vidnet.

61 timer: Lee Childs helt nye thriller ligger nr. 1 på New York Times bestsellerliste. De 61 timer er seneste skud på Reacher-serien som har en kæmpe trofast følger-skare. Falder du for Reacher, så bliver du nødt til at køre nogle flere ture og lytte til resten af serien.

Døden kommer som en ven: Ok, jeg tog blot denne, fordi motorcyklen passede til temaet. Men det gør hele Jan Thiele serien faktisk. Det er danske, realistiske krimier om privatdetektiven Frants Hjejle.

Offer uden ansigt: En tysk krimi af Stefan Ahnhem, der ikke er for sarte sjæle. Men den får fremragende anmeldelser både i pressen og af Mofibo-læserne. Her går turen til Heidelberg.

Tåge over Darjeeling: Mikael Bergstrand følger her op på Delhis smukkeste hænder. Har man ikke læst denne er det værd at begynde her. Det er en varm og sjov historie, der også tager dig med et varmt sted hen – turen går nemlig ud af midtvejskrisen og til Indien.
Så er der kun tilbage at ønske god fornøjelse. Husk der er tusinder af andre lydbøger derinde og er man mere til f.eks. en biografi eller Anden Verdenskrig, så prøv at søge på det. Men husk det er ikke rejsetid er ikke spildtid – det er lyttetid.

Mange gode boghilsner
Søren Brinch Vestergaard
Redaktør på Mofibo

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s