Redaktørens top 5 gysere

Jeg vil starte med en lidt ubekvem indrømmelse: Jeg bliver ret let bange. Min fantasi er alt for livlig. Eller også er jeg rent faktisk bare en bangebuks. Derfor læser jeg faktisk ikke så mange gysere. Og alligevel må jeg tilstå, at en af de allerbedste bøger, jeg nogensinde har læst, er en decideret gyser. Bogen var så uhyggelig, at jeg ikke aldrig har turdet at se filmatiseringen som ellers ligger derhjemme.

Nr. 1
Den mest gribende: Bogen jeg taler om er Cormac McCarthys Vejen: En far vandrer igennem et nedbrudt, mørkt og frysende koldt USA. Med sig har han sin søn. Landet er øde, byer og huse forladte, mens bander hærger og stjæler mad fra dem, der stadig har. Nu vil jeg ikke komme med en spoiler, men der er et sted i romanen, hvor jeg skreg så højt af glæde over et uventet positivt lyspunkt i mørket, at mine unger kom ned fra loftet og spurgte, hvad der dog skete. Det kan gode bøger altså gøre. Måske i kraft af drengen lever man sig meget stærkt ind i historien og håber-håber-håber på en fremtid og noget godt til slut…

Nr. 2
Klassikeren: Fuglene af Dapne Du Maurier er filmatiseret af af Alfred Hitchcock. Den findes i bogen Fuglene sammen med fire andre uhyggelige historier. Coveret er lidt kedeligt, men historierne er virkelig uhyggelige, fordi de blot lige skubber til virkeligheden, så den begynder at skride udover kanten og ind i det utrygge – det er unheimlich som tyskerne siger.

Nr. 3.
Nyudgivelsen: Stephen King er den moderne mester i uhygge. Og hans bud på top 5 listen her kunne også være Ondskabens Hotel. Men nu er han lige kommet med det anmelderne kalder for en af hans allerbedste bøger. Den hedder Vækkelse og her møder vi bl.a. en virkelig uhyggelig præst, der gemmer på nogle hemmeligheder.

Kings vidunderlige nye roman byder på den gammeldags fornøjelse det er at krybe sammen om lejrbålet i mørket for at høre en historie fortalt af en, som ved præcis, hvordan han skal få det til at løbe koldt ned ad ryggen på enhver tilhører.
– The Washington Post

Nr. 4.
Zombie-gyset: World War Z af Max Brooks er også filmatiseret, om end på ynkeligste vis. Lasse fra vores kundeservice har den som en af sine yndlingstitler og det er ham, der har anbefalet den til mig. Den er virkelig realistisk lavet. Bogen er lavet som en slags samling af rapporter fra en verdensomspændende krig mod zombier. Man følger på den måde flere forskellige skæbner i afsluttede historier i et større hele. Det er rigtig, rigtig godt skruet sammen.

Nr. 5.
Den uomgængelige: Bram Stokers Dracula er helt klart på listen over verdens mest uhyggelige bøger. Jeg har personligt været hunderæd for vampyrer lige siden jeg i min pure barndom en aften fik lov at blive længe oppe med mine ældre søskende og se den gamle sort/hvide filmatisering. Siden da har der været vampyrer i mørket alle vegne.

Rigtig god og fornøjelse. Find flere gys i appen under banneret med GYSERTIMEN.

Mange (u)hyggelige hilsner fra din Mofibo-redaktør
Søren Brinch Vestergaard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s