Hvad er du til?

Jeg selv har lige læst Diana Gabaldons Outlander færdig. Den var en overraskelse – jeg ville egentlig bare lige prøvesmage den og endte så med at sluge de 750 sider. Nu er jeg faktisk i gang med Michael Katz Krefelds Afsporet. Men her i den sidste uge er der gået en masse spændende nye titler ind. Jeg synes selv, det er meget forskelligt, hvad jeg lige har lyst til at læse. Det kræver for eksempel lidt overskud at læse en meget mørk krimi, hvor andre bøger giver mig overskud. Sådan er vi sikkert alle meget forskellige. Også derfor vil jeg lige trække nogle titler frem her i en varieret lille blandet ’bog-skål’.

1. I lyst og nød af Karin Wahlbergh
Denne bog er lige udkommet i dag. Mange har sikkert allerede læst hendes populære bog Endnu er der håb og kender forfatteren. Hvis ikke, så kan man lidt sammenligne hendes nye bog med tv-serien Landsbyhospitalet. I lyst og nød er en bog fuld af varme og gode personskildringer. Vi skal tilbage til 1950’erne og følge livet i en lille by, hvor mulighederne er ved at åbne sig for kvinderne. Men selv i en lille hyggelig by i 1950’erne kan der ske uhyggelige ting.

2. Yogi fra Østerlen af Mikael Bergstrand
Denne bog er også lige udkommet i dag. Den har dog været på forpremiere i et par uger på Mofibo. Det her er humor af fineste karat. Det er også tredje og sidste del af Bergstrands populære serie om Göran og Yogi. Du bør læse de to andre, hvis du skal have det fulde udbytte af denne.

3. Hvide spor af Emilie Schepp
Læste du Emilie Schepps første bog om kriminalkommissær Henrik og  hans assistent Mia? Dette er opfølgeren til Mærket for livet – en af de store krimibestsellere i 2014. Den nye bog begynder en vinternat i toget fra København til Stockholm, hvor en togfører finder en død pige på toilettet.

4. The Circle af Dave Eggers
Har du lyst til et lille kig ud i fremtiden? Det ser ret skræmmende ud derude. Den amerikanske forfatter og kulturpersonlighed Dave Eggers bygger i denne bog et nyt firma – The Circle. Det er et konglomerat af Microsoft, Google og Facebook – og Apple. Det er også drevet af en treenighed af direktører, der helt sikkert er bygget over folk som Zuckerberg, Bill Gates, Larry Page og Steve Jobs. Denne bog får min største personlige anbefaling – ikke som stor litteratur, men som ekstrem vigtig påmindelse om at vare os for, hvilken fremtid vi skaber.

5. Ildkamp af Brandon Sanderson
Sanderson er helt ny i Danmark. Den første oversatte bog er Stålhjerte. Det er her du skal begynde. Ildkamp er det helt nye bind to. Dette er dystopisk sci-fi og det er young adult, men det er forrygende for alle med trang til et fedt eventyr på line med Hunger Games eller Divergent. What’s not to like?

6. Tvivlen af Anna Todd
Her er ung kærlighed, der var ved at smelte internettet! Tvivlen er tredje selvstændige bind i den nu snart famøse Anna Todds serie After. Den første hedder Mødet. Anna Todd begyndte sin karriere med fan-fiction udgaven på Wattpadd, hvor hun er læst mere end én milliard gange! Alle tre ligger på Mofibo – det er måske værd at kaste et blik på dem og se, hvad pokker hele balladen går ud på.

7. Tre år ni måneder og tre dage af Henrik Qvortrup
Her er den nu snart famøse bog, der er baseret på 100 unavngivne kilder, der hjælper Qvortrup med at kigge ind bag scenen til Helle Thorning-regeringen, der varede netop så længe som titlen siger. Du kommer meget tæt på – med mindre Qvortrup selv har digtet noget af spindet.

8. Kæmp for alt hvad du har kært af Bubber
Denne bog er helt ny på Mofibo. Bubber er god i mødet med andre mennesker. Bogen rummer både rørende skildringer af mennesker og det alvorlige i Danmarks deltagelse i en krig langt fra os – familierne herhjemme bliver også ramt af krigen. Og det underlige er måske, at resten af samfundet ikke på samme måde opfatter Danmark som værende i krig.

Rigtig god weekend
Hilsen din redaktør på Mofibo
Søren Brinch Vestergaard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s