Aldrig ’kun’ en krimi!

Kære Mofibo-læsere

Jeg er glad for, at I nu får chancen for at læse min nyeste roman ‘Dødvægt‘ som er den niende i serien med Dicte Svendsen.
Jeg havde nogle overvejelser om Dicte, da jeg skulle skrive ’Dødvægt’. Jeg ville gerne have hende lidt væk fra Aarhus og fra sine vante støtter, Ida Marie og Anne. Jeg havde lyst til at lade hende dumpe ned et helt andet sted og se, hvordan hun klarede sig på udebane, også uden politimanden John Wagner.

Det var målet. Så skulle hun selvfølgelig opklare en kriminalgåde, og hun skulle også stå overfor et stort valg. Det sidste handler om kærlighed. Jeg besluttede mig for, at Dicte skulle møde en mand, hun forelsker sig voldsomt i. Samtidig ville jeg selvfølgelig gerne – som jeg altid gør – bringe nogle vedkommende og aktuelle emner på banen.

Dødvægt er resultatet af alle mine overvejelser. Jeg valgte at sende Dicte og Bo til den maltesiske ø, Gozo, med et hold af Bos fotoelever. Det er december, og der er storm, da de sejler fra hovedøen Malta over til Gozo. På vejen møder de en kæntret flygtningebåd og mørke mennesker, der kæmper for deres liv i det oprørte hav. De ser også noget andet: liget af en hvid kvinde i bølgerne.
Det er denne hvide kvindes liv og død, der vægtes højest, også hos Dicte. Det har hun samvittighedskvaler over, men sådan er vi indrettet, fortæller Bo hende: Vi bekymrer os mest om dem, der ligner os selv.

I mine øjne handler denne bog – ud over krimigåden og kærlighedshistorien – om ulighed. Den handler om, at vi er mange, som kunne have lyst til og grund til at forlade vores hjem og søge til nye verdener. Græsset er tit grønnere andre steder – det gælder også for Dicte. Men der er forskel på at være dansk og privilegeret og kunne tage hjem igen, og på at satse alt og risikere livet i en skrøbelig båd tværs over Middelhavet.

God fornøjelse med Dødvægt.
Elsebeth Egholm

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s