Nu skal du høre om Poul Helweg – hver fredag!

Kjaedegaard 2
Foto: Asger Simonsen

Første sæson af lydbogsføljetonen, En ærlig mand, er en re-write af første bog i  Lars Kjædegaards ’Montebello-trilogi’, som udkom i Danmark fra 2006 til 2008. Føljetonen er et samarbejde mellem forlaget Rosinante & Co (hvor Lars Kjædegaards bøger udkommer) og Storytel. Du kan lytte med fra i dag og de næste 4 fredage!

Du kender måske Lars Kjædegaards krimiserie om Hvid & Belling. I En ærlig mand tager Kjædegaard fat i hverdagsdramatikken med Poul Helweg som hovedperson. Vi følger Poul, som driver samtalestedet ’Ærligt nærvær’, hvor alle kan komme og diskutere små og store spørgsmål med Poul. Og Poul er ikke bange for at give sine gæster sin ærlige mening.

Lars Kjædegaard fortæller:

“Jeg har gendigtet min oprindelige roman, så den passer til føljetonformatet. Jeg har bevaret store dele af den oprindelige historie, men genskrevet den og opdateret den. Jeg mener, at hovedpersonen, Poul Helweg, er en original karakter, som appellerer til mine læsere. Måske er han endda endnu bedre i lydbogsform.

Hele dynamikken omkring Poul Helweg tager udgangspunkt i, at mange mennesker ikke har nogen at tale med. Men Poul Helweg stiller sig til rådighed. Han er en begavet og desuden meget tiltrækkende mand. Og ved at gøre ham til en slags moderne sjælesørger for almindelige borgere, kan de enkelte afsnit af ’En ærlig mand’ gennemspille og forholde sig til stort set alle det moderne livs problemer.

Jeg har skrevet mange kriminalromaner, og i den slags romaner er man ofte nødt til at identificere sig med karakterer, som tænker meget negativt og aggressivt. ’En ærlig mand’ er det modsatte. Når jeg skriver om Poul, tænker jeg først og fremmest ærligt. Poul lægger konventionerne og tabuerne væk. Han vil gerne hjælpe, og det lykkes for det meste. Hans filosofi er, at vi er skabt til at hjælpe hinanden. Poul er god for mange af sine gæster – han er også god for mig. Pouls råd og synspunkter er også mine. ’En ærlig mand’ er mit forsøg på – med Pouls hjælp – at give lytterne en tro på, at vi mennesker rent faktisk kan hjælpe hinanden og tage et større ansvar for hinanden.”

Du kan lytte til første afsnit her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s