Krimidebut fra en insider

jegladerdiggå2

Jeg lader dig gå udkom i England sidste år til bragende anmeldelser. Siden er thrilleren udkommet i 27 lande og nu er den også at finde hos Storytel! Debutanten Clare Mackintosh har været ansat i politiet i mange år, men er nu sprunget ud som forfatter. Vi har lagt øre til hendes rejse og du kan læse med her.

Du har arbejdet som politiinspektør i 12 år. Hvordan kan det være, du begyndte at skrive bøger?

Jeg tilbragte 12 år hos politiet, og jeg elskede mit arbejde, men det var svært at balancere karrieren samtidig med, at jeg var mor til tre små børn. Jeg besluttede mig derfor for at tage orlov og blive freelance skribent, og i den periode skrev jeg Jeg lader dig gå. Jeg underskrev kontrakten på min bog måneden inden, jeg skulle tilbage på arbejde, så jeg  vendte aldrig tilbage til jobbet.

Tråden, der har forbundet hele mit arbejdsliv, har været historiefortælling. Hos politiet fortalte jeg ofrenes historie; jeg indsamlede vidneforklaringer for at støtte ofrenes anmeldelser. Det var mit job at samle alle trådene i handlingsforløbet og præsentere det for en domstol, så de kunne træffe beslutningen om dommen. På den måde ligner det faktisk det arbejde, jeg nu præsenterer mine læsere for.

Tror du, at din fortid i politiet gør dig i stand til at skrive mere troværdige krimier?

Jeg har helt sikkert trukket på min erfaring fra politiet, da jeg skrev Jeg lader dig gå, men  karaktererne er fiktive. Min politibaggrund gør mig i stand til at skabe autentiske karakterer og miljøer og gav mig en meget større forståelse af, hvordan og hvorfor visse forbrydelser bliver begået.

Jeg lader dig gå er delvis baseret på virkelige hændelser. Kan du fortælle os, hvad der skete, og hvordan det inspirerede dig til at skrive bogen?

Essensen af bogen – bilulykken der slår en 5-årig dreng ihjel – er inspireret af en ulykke, der skete kort efter jeg blev ansat hos politiet. Familien og resten af lokalsamfundet var helt ødelagte over det, og jeg har tit tænkt på, hvordan familien mon har fået opbygget deres liv igen i de efterfølgende år. Jeg lader dig gå er ikke deres historie, men den berør de følelser, der opstår i sådan en tragisk situation.

Har du lyttet til dine egen bog, og hvordan er det at høre en anden lægge stemme til dine historier?

Jeg har lyttet til den engelske version af min bog, og det var en rigtig god oplevelse. Det var skønt at høre indlæserens version af historien. Jeg er stor fan af podcasts og lydbøger, og lytter altid når jeg går tur med hunden.

Arbejder du på nogen nye projekter, vi kan se frem til?

Jeg leger med nogle ideer til min tredje bog, og jeg er i gang med at lægge sidste hånd på min anden bog, som udkommer næste år. Den handler om en kvinde, som ser sit billede i en rubrikannonce  i en avis og sætter sig for at finde ud af, hvordan det er endt der.

Lyt til Jeg lader dig gå her!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s