Jesper Stein – månedens forfatter i april 2019

Vi har set frem til at præsentere jer vinderen af De Gyldne Laurbær. Jesper Stein blev her for nylig kronet med laurbærkransen i Politikens hus. Han holdt en fremragende tale om, hvordan han egentlig var kommet til at stå på den scene foran os.

Han berettede om sin far (Finn Stein Larsen – tidl. litteraturhistoriker og kritiker), der rettede hans stile igennem og tvang ham til at læse dem op og skrive om, hvor sproget ikke flød som det skulle.

Han fortalte om sit liv på Nørrebro. Et rigtigt ’reporter-liv’ i den hårde ende og i den hårde del af byen. Hele sit liv har han drømt om at blive forfatter – sådan rigtig bestseller-forfatter. Da han så mødte sin nuværende kone og fortalte hende om sin livsdrøm sagde hun blot: Der er to slags mennesker – dem der taler om det og dem der gør det. Jesper Stein begyndte at skrive. Hans første bog hedder ‘Uro‘. Han sendte manuskriptet til fire forlag. Hans problem var, at alle fire forlag endte med at sige ja. Politikens forlag var dog det hurtigste – de reagerede kun timer efter. Det er de meget glade for i dag. Jesper Stein endte nemlig med at blive præcis den type, der ’gør det’ – han fik sin bestsellerstatus og sine oversættelser til tysk, italiensk, svensk, hollandsk osv. osv.

På den måde førte han sit liv frem til det punkt, hvor han stod her på scenen.
Trædestenene der førte derop hedder i bogformat:

Uro: År 2013
Bye Bye Blackbird: år 2013
Akrash: 2014
Aisha: 2015

Det er en imponerende udgivelsesfrekvens, der kan få os til at håbe på, at vi får endnu en bog i år?

Er man helt ny Jesper Stein læser, så kan man jo glæde sig over, at der ligger hele tre besøg på Nørrebro, hvor man vandrer gaden og nattemørket tyndt sammen med vicepolitikommisær Axel Steen. I Aisha flytter handlingen til Amager. Læs mere nedenfor.

Rigtig god læsning og lytning
Søren Brinch Vestergaard
Din redaktør hos Mofibo

Pressen skriver: 

 ******
–  Dagbladenes Bureau, Henrik Tjalve
En mesterlig kriminalroman, der viser, hvor meget man kan inden for genren, når man skriver så fremragende som Stein gør.

 ******
–  Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg
Mesterligt … Det, der begynder som en drabskrimi, udvikler sig til en stort anlagt politisk spændingsroman på grundlag af et ubehageligt aktuelt etisk dilemma. Stein fører historien til kulmination med imponerende litterær teknik.

 *****
–  Nordjyske, Lisbeth Helleskov
Fremragende … luk omverdenen ude og forbered dig på, at bogen ikke lader dig i fred, før du får løst gåden om mordet og ikke mindst motivet.

 *****
–  Politiken, Bo Tao Michaëlis
Fjerde bind i den sorte saga om strømeren Axel er seriens hidtil bedste.

 *****
–  Berlingske Tidende, Merete Reinholdt
Det er nervepirrende spændende. Det er afsindigt godt leveret. Det er gennemført skrevet og genialt plottet sammen. Det er kort sagt Jesper Stein.

 *****
–  Bogrummet, Bjarne Jensen
Med ‘Aisha’ cementerer Jesper Stein sin plads på øverste podieplads i den danske krimiverden.

–  KulturXpressen, Mette Camilla Melgaard
Det kræver sit, at holde spændingsniveauet oppe fra side et. Men Stein synes at gøre det helt ubesværet, ved at drysse om sig med små twists og overraskelser, og et ondt og genialt plot … det er simpelthen svært at lægge bogen fra sig.

Information, Tonny Vorm
Klangfuld, maskulin og sentimental … Det er et stærkt portræt af en følsom og voldsom mand, Jesper Stein skriver frem i sine krimier, og dette fjerde bind er det foreløbig bedste i sagaen om Axel Steen.

Kristeligt Dagblad, Mie Petersen
Jesper Steins københavnerkrimier er for tiden nogle af de bedste af de danske!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s