Bøger til Store bededagsferien

IMG_0700
 
Før påske anbefalede jeg nogle af de bøger, jeg har haft gode oplevelser med. Denne gang har jeg skrevet om bøger, jeg har fået anbefalet, og som nu har fundet plads på min boghylde. Her er et par af de oplevelser, jeg glæder mig til:
 

Denne dag, et liv

Denne dag et liv

Jeg har hørt så mange fortælle, at de var fuldstændig betaget af Jens Andersens biografi om Astrid Lindgren. Jeg ved kun ganske lidt om Lindgrens liv og rigtig meget om hendes betagende livsværk: bøgerne. Så nu er det på tide, at jeg lytter til den historie, der foldede sig ud, mens hun skrev om Pippi, Madicken og alle de andre.
Lyt til Denne dag, et liv her!

Jeg hedder ikke Miriam

Jeg hedder ikke Miriam

 I Jeg hedder ikke Miriam følger vi en roma-kvinde, der påtager sig en død jødisk kvindes identitet for at overleve i Auschwitz, og senere bliver sendt med en bus til et nyt liv i Sverige. Romanen tager to svære temaer op, som var gældende dengang, men desværre også i dag; tortur af mennesker i deres hjemland, og hvor svært det kan være at fortrænge rædslerne, når man kommer til et nyt land, hvor man skal tilpasse sig.

Lyt til Jeg hedder ikke Miriam her!

Natmanden af Jørn Lier Horst

Natmanden

Med så mange krimiserier at holde styr på kan en spændende serie desværre nogle gange gå hen over hovedet på én. Jeg har fået mange anbefalinger til den norske krimiforfatter, Jørn Lier Horst, og nu skal det være. Jeg starter med første bog om drabschefen William Visting, der skal efterforske en brutal sag: midt på torvet i en lille norsk by er der blevet opsat et kvindehoved på en stage. Hvis jeg tør at lytte den til ende, ligger de sidste fire bøger i serien heldigvis og venter på mig i app’en.

Lyt til Natmanden her!

Ready Player One

Ready player one

Science Fiction. Det er en genre, som jeg ikke kender godt nok og Ready Player One har jeg fået anbefalet, så derfor ligger den øverst i boghylden. Bogen udkom i 2011 og blev meget smukt modtaget. Rygtet går, at Steven Spielberg skal filmatisere historien om Wade, som bruger meget tid på OASIS, et virtual reality spil, hvor man kan vinde en meget stor præmie. Nå ja, og så er bogen indlæst af Wil Wheaton, som spillede Wesley Crusher i Star Trek. Bonus!  

Lyt til Ready Player One her!

Humlen ved det hele

Humlen ved det hele

Humlebien kan ikke flyve, men gør det alligevel, siger man. Jeg kender ikke svaret – endnu. Og hvad den lille, summende, bløde krop mere gemmer på af hemmeligheder og finurligheder, har jeg altid ønsket at vide. Forfatteren er førende ekspert på området og jeg glæder mig til at lære mere om vores lille stribede ven.    


Lyt til Humlen ved det hele her!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s