Sommerferielytning

Stocksy_txp202db783yt3100_Medium_54181

Nyder du højsommeren? Vejret er måske ikke noget at skrive hjem om, men det er de bøger, jeg skal lytte til i min sommerferie til gengæld. Her er et par af de oplevelser, jeg glæder mig til:

Elizabeth er forsvundet af Emma Healy

Elizabeth er forsvundet29-årige Emma Healey har begået en kæmpe succes med sin krimidebut, som (uden at afsløre for meget) ikke er en traditionel krimi med brutale mord og farlige seriemordere.

82-årig Maud leder efter sin veninde, Elizabeth, som Maud mener, er forsvundet fra sit hjem. Men Maud har Alzheimers og veksler mellem sylskarpe minder fra barndommen og en yderst glemsom tilværelse til daglig. Hvis du er faldet for Domestic noir-genrens utilregnelige hovedpersoner, kan du trygt gemme Elizabeth er forsvundet i din boghylde.

Lyt til bogen her!

Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA skab af Romain Puértolas

Den utrolige historie om fakirenHvis du er til humoristiske fortællinger ala En mand der hedder Ove og Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt, kan jeg varmt anbefale Den utrolige historie om fakiren der sad kast i et IKEA skab (eller hvis du bare vil på overarbejde, når du skal huske titlen).

En indisk fakir rejser hele vejen til Paris for at købe en sømseng i IKEA. Da fakiren beslutter sig for at overnatte i IKEA (sømsengen er ikke på lager), bliver det starten på en lang og forunderlig rejse – gemt i et IKEA skab.

Lyt til bogen her!

De smukkeste af Karin Slaughter

Sjældent har jeg hørt om nogen med et mere beskrivende efternavn end Karin Slaughter. Kvinden med det bestialske efternavn har nemlig skrevet nogle af de mest grusomme historier, jeg har lagt øre til, og De smukkeste er bestemt ingen undtagelse.

Da Claire begynder at optrævle fortiden, begynder det at gå op for hende, at det liv hun troede hun levede, aldrig har været virkeligt. Hendes mand var ikke den, som hun troede han var og det går op for hende, at sandheden er mere grusom, end hun nogensinde kunnet have forestillet sig!

Lyt til bogen her!

Oliver Twist af Charles Dickens

z1659.indd

Denne sommer skal der krydses nogle af de klassikere af listen, jeg med skam må erkende, jeg aldrig har læst. Blandt andet Charles Dickens gribende historie om den forældreløse dreng Oliver Twist.

Oliver bliver født på et fattighjem af en mor på flugt. Moren dør og ingen kender til Olivers ophav. Han placeres på et børnehjem, hvor han vokser op de første ni år i en tarvelig tilværelse med for lidt mad og for hård disciplin. Oliver flygter til London, hvor han må skabe sig en tilværelse blandt tyve og prostituerede i den fattigste del af byen.

Lyt til bogen her!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s