Carsten Jensen – månedens forfatter i juli 2016

Carsten Jensen er født i 1952. Han har arbejdet som journalist og skriver stadig artikler og essays.

I 1996 fik hans sit gennembrud som forfatter med sine rejsebøger, Jeg har set verden begynde og jeg har hørt et stjerneskud. Men med romanen Vi, de druknede trådte han helt frem i feltet af de mest populære forfattere i Danmark.

Hans nyere murstensroman Den første sten er en krigsroman om den danske deltagelse i krigen i Afghanistan. Det er det tætteste du herfra Danmark kan komme på, hvad det vil sige at være i krig og udsat for konstant livsfare. Men det er også en bog om stærke venskaber og loyalitet. Berlingske giver romanen 6 stjerner og siger bl.a.: ”Den første sten er en kraftpræstation, gjort af det materiale, som krigslitteraturens klassikere skabes af.” Nok er det en stor bog, men den har drive og spænding til at holde dig kørende til sidste side.

Carsten Jensen har modtaget flere priser, bl.a. Olof Palmeprisen i 2010, og i 2012 blev han tildelt Søren Gyldendal Prisen. Carsten Jensens romaner er solgt til oversættelse i en lang række lande.

Dyk ind i forfatterskabet og find den titel, der passer til dig lige nu. Det kunne jo være en af rejsebøgerne, der passer perfekt til sommerens åbne sind, når man selv er på tur og tænker over livet og meningen med det hele.

Fortsat god sommer og god læsning og lytning.
Søren Brinch Vestergaard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s