Gianrico Carofiglio – Månedens forfatter i december 2016

Den italienske forfatter Gianrico Carofiglios serie om forsvarsadvokaten og antihelten Guido Guerrieri er rigtige feel-good krimier fyldt med charme, spænding og italiensk stemning. Det er kriminalromaner med tryk på roman, så det er en oplagt serie for dig, der normalt ikke læser krimier, men bestemt også til dig, der måske kunne trænge til et alternativ til det skandinaviske krimiunivers.

Serien har ligget i toppen af de sydeuropæiske bestsellerlister og jeg er glad for, at vi får lov til at få Carofiglio på dansk, for han skriver intelligente, velskrevne og tankevækkende krimier.

Hovedpersonen Guido Guerrieri er forsvarsadvokat i byen Bari i Syditalien og arbejder som antimafia-dommer. Han tænker før, han handler og er overordentlig samvittighedsfuld. Han forsvarer ikke hvem som helst, og af og til kan han alligevel få betænkeligheder over nogen af dem, han påtager sig at forsvare. Privat er han single og lidt ensom og har ikke meget lyst til at gå hjem til sin lejlighed, for det eneste, der venter ham er hans boksebold, som han af og til fører dybe samtaler med.

Det er ”langsomme” krimier, hvor man kommer med hele vejen igennem opklaringsprocessen og ud på små sidehistorier undervejs, men de er bestemt ikke kedelige. De er fulde af italiensk atmosfære og man kan næsten dufte espressoerne, smage den kølige hvidvin, skaldyrene og grappaen og mærke den syditalienske sol bage undervejs i læsningen. ’Efter al sandsynlighed’, som netop er udkommet på dansk, er faktisk det første bind i serien om Guido Guerrieri og derfor er det et rigtig godt sted at starte, selvom bøgerne sagtens kan læses som selvstændige historier og i vilkårlig rækkefølge.

Gianrico Carofiglio er født i 1961 i Bari i Syditalien, hvor hans krimier også foregår. Han havde altid drømt om at blive forfatter, men han blev, ligesom sin hovedperson, advokat og anti-mafia dommer. Han står bl.a. bag nogle af regionens alvorligste domme i korruptionssager, organiseret kriminalitet og menneskesmugling. Han er også medlem af det italienske senat. I 2002 debuterede han som forfatter og han fortæller selv, at hans arbejde som dommer har givet ham en guldgrube af historier og personer og dem bruger han flittigt. Det er med til at give hans bøger liv og troværdighed. I dag er hans bøger både rost af anmeldere og elsket af læsere i Italien og resten af Sydeuropa.

Glæd dig til at komme med til Bari i Syditalien og ned i tempo. Det er lige, hvad man trænger til midt i en juleramt december.

Rigtig god læse- og lyttelyst
Tyge Brink

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s