Månedens bøger i marts 2017

Månedens bøger tilbyder stærke læse- og lytteoplevelser, hvad enten du er til en barsk skæbnefortælling om, hvad der får en ung dansk mand til at ende live som selvmordsbomber for Islamisk Stat eller stor dansk litteratur om, hvor fri vores frie vilje rent faktisk er eller storpolitisk thriller fra Grønland.

Månedens roman

Du forsvinder – Christian Jungersen
I slutningen af april har filmatiseringen af ’Du forsvinder’ præmiere med Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm i hovedrollerne. Og vi glæder os. Men vi anbefaler naturligvis, at du også læser bogen. Den vil altid kunne noget helt andet end en filmatisering og kombineret giver de en endnu større oplevelse. ’Du forsvinder’ handler grundlæggende om en kvindes kamp for at overleve sin mands sygdom, men undervejs diskuterer Christian Jungersen også, om vi er styret af hjernens neurologi eller af vores frie vilje. Kan vi stilles til ansvar for vores handlinger? Eller er det hele bare styret af kemien i vores hjerner. Det er en utrolig virkelighedsnær historie Jungersen fortæller og undervejs i bogen er der blandet fiktive fotos, papirer og faglige artikler ind, som er med til at udvide læseoplevelsen og er med til at give bogen troværdighed og underbygge historiens univers.

Månedens fakta

Victors valg – Lone Kristensen, Stig Matthiesen
Hvordan og hvorfor sker udviklingen, da Victor, en stille lyshåret dreng fra en velfungerende kernefamilie, bliver radikaliseret og ender sine dage som selvmordsbomber for Islamisk Stat? De spørgsmål prøver Victors mor, Lone Kristensen at svare på i bogen ’Victors valg’. ’Victors valg’ er den ærlige og hudløse fortælling om en ung mands svære liv. Fra mobning i folkeskolen i Aarhus, over diagnosticeringen med ADD (en bestemt type ADHD) til mødet med et radikalt islamisk miljø i Grimhøjmoskeen. Men det er også historien om, hvordan det er at være mor til et barn, der knækker psykisk og ender med at slå sig selv ihjel. Lone Kristensen har opdraget sine børn til at være selvstændige, ærlige og empatiske og hun er bestemt ikke det typiske billede på en omsorgssvigtende forælder. Hun skåner ikke sig selv i denne fortælling og hun er ærlig om de fejl og svigt, at hun selv har begået, men hun udpeger også, hvor det omgivende samfund har svigtet.

Månedens spænding

Nukaakas kabale – Helle Vincentz
’Nukaakas kabale’ spænder bredt. Det er både en fermt skåret dansk thriller om internationale storpolitiske intriger i Arktis og det beskidte spil, der spilles, men samtidig bliver der også stillet helt tæt på de personlige etiske og moralske udfordringer, som personerne går igennem. Og det fungerer fremragende. Helle Vincentz skriver fængende og flydende og hendes store kendskab til Grønland skinner også tydeligt igennem. ’Nukaakas kabale’ foregår mens hele verdens forventninger til udvindingen af råstoffer fra Grønlands undergrund var på sit højeste og er en historie med mord, intriger og storpolitik. Her er det ikke politiets opklaringsarbejde, der er i centrum, men to kvinder, der havner i orkanens øje og i samarbejde kæmper sig ud på den anden side. Glæd dig til en velresearchet thriller med en god balance mellem fængslende drama og psykologisk nerve.

Rigtig god læse- og lyttelyst!

Tyge Brink
Redaktør på Mofibo

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s