Månedens bøger maj 2017

Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke – Morten Vittrup
Både hovedpersonen, Víctor de la Vega, og forfatteren, Morten Vittrup, er mestre i at forføre publikum med deres medrivende og detaljerede fortællinger. Og i ’Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke’ bliver du forført ind i en stor, underholdende og velfortalt slægtsfortælling. Den er fyldt med kærlighed, røverhistorier og hemmeligheder og fortæller tre generationers farverige historie gennem ni årtier og hele verden rundt.

Det er danske Morten Vittrups romandebut, men hans smukke sprog og detaljerede fortællestil emmer af overskud. Han har, med succes, skrevet en mursten om alt det, der skiller familier ad og alt det, der binder dem sammen på tværs af generationer. Det er en fortælling med internationale ambitioner og den fanger sit publikum fra starten. Den rammer plet hos læsere, der er glade for Victoria Hislop og Isabel Allende.

Sløjfen i Stalins skæg – Erika Riemann
Umenneskelig ondskab hørte ikke op, da Anden Verdenskrig sluttede. Det fandt fjortenårige, tyske Erika ud af, da hun i spøg tegnede et overskæg på et portræt af Stalin. Spøgen kostede hende en dom på ti års fængsel og strafarbejde. Erikas liv blev ændret for altid.

I ’Sløjfen i Stalins skæg’ er det Erika Riemann selv, der fortæller sin egen historie, helt fra en barndom i Nazityskland over otte år som straffefange i de grusomme russiske lejre til sit forsøg på at efterfølgende leve et almindeligt liv trods sine uoprettelige ar på sjælen. Hun lægger ikke fingrene imellem og appellerer bestemt ikke efter medlidenhed fra sit publikum. Det er hudløst ærligt og det er samtidig en historie, der alt for sjældent bliver fortalt. Historien om fredens konsekvenser for dem, der tabte krigen.

Månedens fakta er både til dig, der er interesseret i historie og følgerne af 2. Verdenskrig, men bestemt også til dig, der er til barske og sandfærdige livs- og skæbnehistorier.

En bror at dø for – Anders Roslund & Stefan Thunberg
Det er svært at bestemme sig for, hvem man skal holde med i ’En bror at dø for’. Man hepper på, at Leos plan om Det Perfekte Kup skal lykkes. Men det er svært ikke også at heppe på politimanden, John, og hans både moralske og opklaringsmæssige dilemmaer.

Grundlæggende er ’En bror at dø for’ en virkelig velskrevet spændingsroman i et godt, stramt tempo, der rammer som en mavepuster og bliver siddende i hjertet. Men Stefan Thunberg, den ene halvdel af forfatterparret bag ’En bror at dø for’, har selv en baggrund, hvor han, som den eneste fra en brødreflok ikke havnede i fængsel. Det er med til at gøre beskrivelsen af barndommen for Leo og hans brødre ekstra realistisk, gribende og stærk.

’En bror at dø for’ er en nervepirrende krimi om troskab mellem brødre og ubrydelige bånd, der bliver spændt til bristepunktet. Den foregår i samme univers som forfatterparrets forrige succesfulde krimi ’Bjørnedansen’, men er en selvstændig historie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s