Tove Alsterdal – Månedens forfatter i maj 2017

I denne måned er det den svenske forfatter Tove Alsterdal vi har fornøjelsen at præsentere som månedens forfatter. Hendes bøger hører helt sikkert til øverst på krimihylden, men i princippet ville de også sagtens kunne placeres på både hylden med familiedramaer og romaner.

Tove Alsterdal er en mageløs fortæller og har masser på hjerte og hendes flotte sprog og stramme spændingskurve gør, at hendes historier er både medrivende, indlevende og har kant. Hos Alsterdal er det personerne, der rammes af forbrydelserne, der er i fokus og ikke så meget politiarbejdet. Det gør historierne endnu stærkere, at vi oplever situationerne gennem ofrenes øjne. Tove Alsterdals bøger er selvstændige, så du kan starte, hvor du vil.

Er du til familiedrama i højsædet, så start med Lad mig tage din hånd og skal der skrues lidt højere op for spændingen, så start med Vend dig ikke om. Alsterdal er blevet sammenlignet med både Liza Marklund og Åsa Larsson, men også med Jo Nesbø og John Le Carré, men alle er samtidig enig om, at hendes bøger er i en liga for sig, så du kan roligt glæde dig.

Anmelderne har også kun lovord til overs for Alsterdal:

“Alsterdal er med andre ord en af de krimiforfattere, der gør genren ære og hæver kvalitetsbarren. Hun formår at diske op med såvel spænding på højt niveau som indsigtsfulde hverdagsdramaer og udsynsfulde mellemfolkelige konflikter, og uden at det virker forceret eller falsk, formår hun at flette det hele sammen, så man tror på det som noget, der rent faktisk kunne ske.” – Berlingske

“Hun kan skrive menneskeligt armod frem, både på det private plan og i den skala, sande tragedier er gjort af” – Politiken

“Er du til krimier, der bryder normen, så er dette en mustread.” – Bognørden

“Den smukkeste kærlighedshistorie, den uhyggeligste thriller og den mest troværdige samfundsskildring, jeg har læst længe.” – Litteratursiden.dk

Rigtig god læse- og lyttelyst!

Tyge Brink
Redaktør på Mofibo

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s