Månedens bøger i juni 2017

Et barn at føde – Kristina Sandberg
Vi er i Sverige i 1938, hvor den 20-årige Maj opdager, at hun ikke er syg, men gravid. Og faderen er ikke ham, hun er forelsket i, men den 15 år ældre Tomas, som hun i fuldskab har været sammen med en enkelt nat. Tomas står dog ved sin handling og tager sit ansvar og snart er de gift og Maj flytter ind i Tomas’ lejlighed, lige ovenpå Fruen, der er hendes nye og ikke specielt rare eller accepterende svigermor.

I en både rørende og realistisk fortælling følger vi to år af Majs liv, hvor hun kæmper for at finde sig selv i rollen som mor, husmor og hustru til en mand, hun ikke elsker. Tidsbilledet af slutningen af 1930erne står lyslevende og vi er med helt tæt på personernes følelser, tanker og hverdagsliv. Glæd dig til en nærværende og indlevende historie fra en periode, der tidsmæssigt ikke er så langt fra os, men som alligevel er så radikalt anderledes fra i dag.

Lidt af far – Frederik Lindhardt
Hvordan håndterer man, at rollerne pludselig skifter, og man i en alder af 22 pludselig skal være den fornuftige i forholdet til ens 74-årige far? Frederik Lindhardt er yngste barn af tidligere biskop Jan Lindhardt og fortæller i ’Lidt af far’ om at leve med en far med Alzheimers – og om at miste ham til sygdommen. Han udfolder på ærlig og varm vis historien om deres tætte forhold, der i den grad udfordres og forandres efter faderens diagnose.

Det er en fortælling båret af kærlighed og fyldt med smukke minder, men den fortæller også om de frustrationer og den magtesløshed, som man står med som pårørende til en Alzheimerpatient. Faderen Jan Lindhardt vidste også i sine klare øjeblikke, hvad der uundgåeligt var på vej, men mødte sygdommen med galgenhumor og følgende udtalelse: ’Jeg har fået at vide, at Alzheimeren gør, at min hjerne skrumper. Men det går nok, for der jo rigeligt at tage af.’

De uskyldige døde – Finn Halfdan
’De uskyldige døde’ starter som en fængende spændingshistorie og udvikler sig til et regulær, velkomponeret actionbrag af en thriller. Forfatteren Finn Halfdan har samtidig noget på hjerte, så historien rummer også realisme, samfundskritik og fremragende miljøbeskrivelser. Hvem er ven og hvem er fjende? Det er både hovedpersonen Maya og læseren i tvivl om mange gange i løbet af den uforudsigelige og hæsblæsende tur gennem ’De uskyldige døde’, men han formår at binde en knude på alle de løse ender. Finn Halfdans første krimi ’Et nødvendigt offer’ blev årets krimidebutant i 2016 og ’De uskyldige døde’ er bestemt en værdig efterfølger. Glæd dig en forrygende historie, der efterlader dig forpustet og klar til mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s