Månedens bøger i juli 2017

Mesterværket – Stephen Hawking
Tag med på en svimlende, storslået og ikke mindst letforståelig rejse gennem 3.000 års fysikhistorie. ’Mesterværket’  bringer dig i øjenhøjde med videnskaben før og nu og provokerer din forståelse af verden omkring dig.

Bliv klogere på M-teori, krummet tid og tusindvis af andre universer. Få tjek på, hvornår og ikke mindst hvordan universet opstod og få et bud på, hvorfor vi er her. Det er de helt store spørgsmål den verdenskendte fysiker Stephen Hawkins og hans kollega Leonard Mlodinow prøver kræfter med og deres svar er velbegrundede og til at forstå – også for os, der ikke har haft fysik siden folkeskolen.

Den du elsker – Mari Jungstedt
Der er ikke så mange dikkedarer i Mari Jungstedts krimier. Hendes sprog er enkelt og stramt og det flyder ikke med detaljer og beskrivelser, der er ligegyldige for handlingen. Det giver hendes krimier en høj intensitet og et rigtig godt tempo.

’Den du elsker’ er nyeste bind i serien om Anders Knutas og Karin Jacobsson og deres kolleger på politistationen i Visby. Den er fyldt med af twists, familiehemmeligheder og overraskelser og slutningen er så godt som umulig at gætte.

Er du allerede fan af Mari Jungstedt, så glæd dig. ’Den du elsker’ er et af de bedste bind i serien. Har du endnu serien til gode, kan du sagtens starte her og bagefter glæde dig over, at der er yderligere 11 bind i serien, men har du mod på hele serien, vil vi anbefale, at du starter med ’Den du ikke ser’.

Victoria – Daisy Goodwin
’Victoria’ er et storslået, royalt og romantisk historisk drama. I 1837 bliver 18-årige prinsesse Alexandrina Victoria dronning af England og hun må kæmpe med både politiske og familiære udfordringer for at fastholde sin plads i datidens mandsdominerede England. Det er historien om en helt ung piges udvikling fra overbeskyttet barn til en af verdens mest respekterede og beslutsomme regenter.

’Victoria’ er oplagt til dig, der savner Downton Abbey og har lyst til en stor skæbnefortælling pakket ind i store rober, overdådige juveler og sladder fra hoffet. Forfatteren Daisy Goodwin kan skrive de helt store følelser frem, men hun har bestemt også tjek på sine historiske fakta. Det var også hende, der producerede tv-serie-udgaven af bogen, som kørte på DR tidligere i år.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s