Månedens bøger i august 2017

Maries morder – Peer Kaae
Fredag 10. november 1967 klokken 10.48 ringer det på døren i huset på Hestehavevej 2B. Marie Lock-Hansen, der er ved at drikke formiddagskaffe med sin hushjælp, Irma Frier Rasmussen, går ud og byder en mand indenfor. Få minutter bliver hun efter dræbt af tre skud fra en halvautomatisk Walther P38. Hushjælpen forsøger at komme Marie til undsætning, men bliver også skudt – hun overlever dog. Gerningsmanden går ud af døren og forsvinder derefter sporløst.

Den 10. november i år er det 50 år siden drabet blev begået. Et mord, der aldrig er blevet opklaret, og som stadig hjemsøger både familie og efterforskere fra den gang. Forfatteren Peter Kaae har arbejdet med denne mordgåde de seneste tre år på opfordring fra Marie Lock-Hansens nevø. Han har gennemgået omfattende mængder af sagsmateriale, talt med vidner, fundet nye vinkler og nye oplysninger og i ’Maries morder’ giver han et bud på motiv og en mulig gerningsmand. Spændende og medrivende true-crime.

Sandhed med modifikationer – Sara Lövestam
Kouplan, detektiven i ’Sandhed med modifikationer’, ligner slet ikke sine kolleger fra krimigenren. Han har fundet sin computer i storskrald, lever af havregryn og flåede tomater og så holder han sig under jorden i Stockholm, fordi han er illegal iransk flygtning. Han kan minde lidt om Assad fra Afdeling Q. Vi kender ikke hele hans historie, men vi fornemmer, at der er noget.

Kouplan bliver hyret til at finde Pernillas forsvundne datter og det bliver startskuddet til en tur ned i Stockholms underverden. Historien skifter mellem tre fortællere og man kommer helt tæt på både overvejelser og handlinger undervejs. Det er en anderledes psykologisk krimi, men skrevet i et enkelt sprog og fyldt med overraskelser hele vejen til slutningen, der efterlader en målløs. ’Sandhed med modifikationer’ er første del i serien om Kouplan og vi glæder os allerede til de næste bind.

For tæt på solen – Paula McLain
Solen brænder, følelserne er store og livets eventyr leves i den historiske roman ’For tæt på solen’, hvor du kommer med til Kenya i tiden mellem verdenskrigene. Hovedpersonen, Beryl Markham, voksede op i Afrika, blev kontinentets første kvindelige hestetræner og blev senere pilot og var den første kvinde, der fløj over Atlanten.

’For tæt på solen’ er oplagt til fans af Wilbur Smith, men også for dem, der holder af skæbnefortællinger om stærke kvinder eller har lyst til et stærkt, historisk eventyr med god spænding. Forfatteren Paula McLain har tjek på sine historiske fakta og research, men hun formår at flette det naturligt ind i historien og bruger det til at tegne et lyslevende og detaljeret miljø. Beryl Markham kom tæt på Karen Blixen og ikke mindst dennes elsker Denys Finch-Hatton. Hun var stadig i live, da Mit Afrika blev indspillet, så i filmen har de omdøbt hendes karakter til Felicity. Karen Blixen var en smule jaloux på hende i slutningen af filmen. Åbenbart med god grund…

Rigtig god lytte- og læselyst,
Tyge Brink
Redaktør

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s