Varm op til modeugen

Modebranchen kaster glans over Danmark, når Copenhagen Fashion Week afholdes d. 8. – 12. august. Modens fascinerende univers er dog ikke forbeholdt catwalken eller eksklusive butikker og glitrende magasiner – det findes også i bøgernes verden. Blandt det store udvalg har vi udvalgt seks modebøger på Mofibo, der på forskellig vis inviterer dig på en spændende rejse gennem modeverdenen.

Tim Gunn’s Fashion Bible – Tim Gunn, Ada Calhoun
Tim Gunn har fået sit folkelige gennembrud i realityprogrammet Project Runway, hvor talentfulde tøjdesignere konkurrerer om at få lov til at skabe og fremvise en kollektion ved New York Fashion Week. Her er han de håbefulde designeres kyndige vejleder, og det samme er han for dig i denne interessante og informationsrige e-bog. Gunns enorme viden om mode, som han blandt andet har akkumuleret som underviser på Parsons School of Design i mere end 20 år, demonstreres i denne bog – eller ’modebibel’. Her gennemgår han nemlig modehistorien fra antikken op til i dag. Så hvis du gerne vil blive klogere på ikoniske beklædningsdele som trojanske gladiatorsandaler, Madonnas kegleformede BH og mange flere, er dette den perfekte bog! Foruden en interessant indføring i århundreders modehistorie får du også brugbare råd til at opbygge en alsidig garderobe med items, der ifølge Gunn passer til alle slags lejligheder.

Grace: A Memoir – Grace Coddington
Vogue redaktøren med den karakteristiske lyse hud og det vilde røde hår er særligt kendt for at skabe smukke og fantasifulde billedserier, hvor kunst og mode smelter sammen. Hun blev for alvor kendt af omverdenen efter dokumentaren The September Issue, hvor hendes mangeårige samarbejde med Vogues berygtede chefredaktør Anna Wintour blev portrætteret. I denne lydbog, som bliver oplæst af Grace selv, får du både indblik i hendes professionelle liv i modebranchen, men også i hendes privatliv. Du hører om hendes fortid som model i 70’erne, personlige familietragedier, forliste ægteskaber og hendes store kærlighed Didier Malige, som hun har dannet par med i over 25 år. Snyd ikke dig selv for denne medrivende selvbiografi, hvor Grace Coddington med humor, passion og intellekt fortæller om sit spændende liv.

Smart – Frederikke Toftsø, Sidsel Alling
Før den digitale tidsalder blev nye kollektioner og tendenser formidlet i trykte medier som modemagasiner, men i dag er blogs blevet en vigtig del af modeformidling. Denne udvikling har på mange måde demokratiseret modebranchen og gjort det muligt for flere mennesker at få indflydelse på moden. Det er Frederikke Toftsø og Sidsel Alling, der er kvinderne bag ”Smart”, eksempler på. De er begge bloggere, der i en længere årrække har formidlet mode med en personlig vinkel på henholdsvis Fredes blog og Fashionpolish. I denne e-bog deler de deres opfattelse af at være smart, og det er ikke nødvendigvis, hvad du tror! Ifølge de to bloggere er man nemlig ikke smart, bare fordi man følger den seneste trend eller går i dyre mærker. Det handler derimod om at være tro mod ens personlige stil, og dét får du gode råd til i denne bog, hvor der desuden deles finurlige tips til magiske jeans og stilinspiration fra Spice Girls.

The Secret of Chanel no. 5 – Tilar J. Mazzeo
Modehuse er meget mere end tøj. Foruden accessories gør de fleste sværvægtere inden for mode sig også i beauty – eksempelvis i form af signaturdufte. For de fleste er duften over dem alle Chanel no. 5, der da også flere gange er blevet udråbt som den mest ikoniske parfume i verden. Særligt Marilyn Monroe, der på spørgsmålet om, hvad hun har på i sengen, svarede: ”Why, Chanel no. 5, of course”, har været med til at give parfumen status. Og Chanel no. 5 er på ingen måde blevet mindre populær siden Coco Chanel i 1921 valgte duftprøven med tallet 5 – deraf navnet. Faktisk anslås det, at der bliver solgt en flaske hver 55. sekund. Fun facts som disse er blot små dele af den spændende historie, som omgiver Chanel no. 5. Tilar J. Mazzeo gør dig i denne lydbog, der er oplæst af Liz de Nesnera, klogere på den ikoniske parfumes farverige historie og ikke mindst kvinden bag succesen: Mademoiselle Coco Chanel.

A New Model – Rebecca Paley, Ashley Graham
I denne inspirerende lydbog er der fokus på plus size fashion. Modebranchen fordømmes ofte for at skabe forkvaklede skønhedsidealer, der hylder undervægtighed og bidrager til spiseforstyrrelser, men faktisk har det ændret sig meget gennem de seneste år. I dag er der nemlig et skærpet opsyn med modellernes BMI, ligesom flere og flere kurvede modeller lander kampagner hos de største brands. Ashley Graham er en af de modige og stærke kvinder, som har udfordret de herskende skønhedsidealer med sin smukke, kurvede krop. Siden hun blev opdaget i år 2000, har hun medvirket til at sprede body positivity, og i 2016 blev hun den første plus size model til at optræde på forsiden af Sports Illustrated. I ”A New Model” fortæller Graham ikke kun om modeverdenen, men hun forsøger også at inspirere dig til at skabe et positivt kropsbillede og nedbryde stereotype skønhedsidealer.

Vintage – Pia Storm
I en tid med masseproduceret tøj, der fylder stativ efter stativ, er vintage tøj blevet en god måde at tilføre sin stil originalitet på. Det bevidste Patricia Field, den legendariske stylist på kultserien Sex and the City, da hun skabte Carrie Bradshaws unikke stil. Trods ubegrænsede budgetter bestod Fields styling ofte af vintagefund som en pelsjakke eller en blomstret sommerkjole, der netop gav karakteren et eklektisk twist. Hvis du gerne vil blive klogere på vintage, er den danske blogger og vintageekspert Pia Storm den helt rette guide. I hendes bog ”Vintage” kan du læse mere om vintage, og om hvordan man bruger genbrugsfund i en nutidig garderobe. Med denne fine e-bog får du både Pias personlige erfaringer, ligesom hun også giver gode råd til at gøre din stil mere unik, mere feminin og mere dressed up – uden at det dit vintage look virker forældet.

Disse seks bøger er kun et udsnit af det store udvalg af modebøger. Hvis du gerne vil have inspiration til endnu flere bøger om mode, kan du tjekke denne artikel, der anbefaler hele 25 af slagsen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s