Månedens bøger i september 2017

Ikigai – Héctor García, Francesc Miralles
Ikigai er et japansk ord, som bedst oversættes med det, der giver livet mening. Ifølge indbyggerne på Okinawa, den ø i verden, som har det største antal hundredårige, er ikigai grunden til, at man står op om morgenen. Japanerne taler rask væk om deres ikigai, som de finder i arbejdet eller i børnene, i en hobby, som interesserer dem lidenskabeligt, eller i en religiøs tro eller verdensanskuelse.

’Ikigai – Den japanske hemmelighed bag et langt og lykkeligt liv’ er den første bog på dansk om begrebet og formålet med bogen er at bringe dig nærmere de hemmeligheder, som de hundredårige japanere gemmer på, så du kan leve et sundt og lykkeligt liv og få redskaberne til at opdage din egen ikigai. For den, der finder sin ikigai, har alt, hvad der er nødvendigt til en lang og lykkelig rejse.

’Ikagai’ er på rekordtid blevet en international bestseller og den er så populær, at den angiveligt “truer” den danske hyggetrend på det engelske bogmarked…

Tørke – Jane Harper
’Tørke’ er en intens og medrivende krimi, der holder spændingen hele vejen til den overraskende slutning. Ingenting er helt som man tror i denne historie, hvor varmen, edderkopperne og fluerne er med til at sætte en troværdig og trykkende stemning for en handling fyldt med afsløringer og overraskelser.

Det har ikke regnet i to år i den lille australske by Kiewarra og både indbyggerne og deres dyr er ved at give op. Da landmanden Luke bukker under, går grassat og skyder sin kone, deres ene barn og tager livet af sig selv kommer politimanden Aaron Falk, der er Lukes barndoms- og ungdomsven, tilbage til fødebyen for et sidste farvel. Det bliver starten på en mystisk og udspekuleret sag.

’Tørke’ er Jane Harpers debut og med den er hun slået igennem både hos læsere og anmeldere i hele verden. Skuespilleren Reese Witherspoon, der producerede filmudgaven af ’Kvinden der forsvandt’, har allerede sikret sig filmrettighederne til ’Tørke’.

Magisk karma – Alexandra Potter
’Magisk karma’ er varm og eksotisk romantisk komedie, hvor du både krummer tæer over, føler for og hepper på hovedpersonen Ruby Miller. Den er oplagt til dig, der elsker en feel-good historie, der får verden til at se en lille smule lysere ud, når du har vendt sidste side.

Ruby afslører sin forlovede i at være utro og mister troen på kærligheden. Det er temmelig uheldigt, for hun lever af at være forfatter til romance-bøger. I håb om at få ny inspiration og komme sig over ekskæresten tager Ruby på impulstur til Goa i Indien for at besøge sin søster. Fra da af går det helt galt.

Tag med på en hæsblæsende, romantisk tur med tog, bil og kamel tværs over Indien og genfind troen på kærligheden og livets store eventyr sammen med Ruby. ’Magisk karma’ fænger fra starten, den er fyldt med elskelige karakterer og man kan næsten dufte den indiske mad og mærke solens varme.

God læse- og lyttelyst,
Tyge Brink
Redaktør

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s