Månedens forfatter i september 2017

Agnete Friis’ forfatterskab spænder vidt. Hun startede med at skrive bøger til børn og unge, men hun slog for alvor igennem, da hun sammen med Lene Kaaberbøl skrev krimiserien om Røde Kors-sygeplejersken Nina Borg. Serien, der starter med Drengen i kufferten, har gået sin sejrsgang i hele verden og blandt andet ligget i toppen af New York Times bestsellerliste.
I sin seneste roman Sommeren med Ellen skaber hun en spændende og realistisk historie ved at både bruge socialrealisme, udviklingshistorie og binder det sammen med en krimitråd, der gør, at der er tempo og overraskelser hele vejen. Bogen er blevet rost af både læsere og anmeldere og den er allerede nomineret til DRs Romanpris 2018.
Agnete Friis er en plotmester og hun tør gå helt tæt på sine karakterer. Både i serien om Nina Borg og i hendes andre bøger har hun øjnene på sociale uligheder i samfundet og beskriver miljøer, som ellers sjældent optræder i litteraturen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s