Månedens bøger november 2017

Den usynlige Ivan Isaenko – Scott Stambach
‘Den usynlige Ivan Isaenko’ rammer hele følelsesregistret. Undervejs bliver man rørt, rystet og kniber måske en tåre, men der er også både smil og grin undervejs. På trods af, at det er en rå og grum historie, bliver den fortalt med en livsbekræftende og humoristisk tone.
Hovedpersonen, den 17-årige Ivan Isaenko, er tjernobylbarn og kalder sig selv for mutant. Han har tilbragt hele sit liv på Mosyr Hospital for Alvorligt Syge Børn. Han mangler begge ben, den ene arm og har lammelser i ansigtet, men hans intelligens, iagttagelsesevne og følelsesliv er intakt.
Det er en fortælling med mange facetter. Det er en udviklingsroman, en kærlighedsroman, men den handler også om, hvordan et samfund behandler dem, der er anderledes enten fysisk eller mentalt.
Crazy Coy – Eskil Berger
’Crazy Coy’ er beretningen om de 157 unge, danske, soldater fra Livgarden, der i 2010-11 var indsat som forreste enhed dybt inde i Helmand-provinsen i Afghanistan, i den heftigste, mest blodige fase af krigen mod Taleban. Det er en ærlig, stærk og brutal skildring af krig, en hyldest til sammenholdet blandt soldaterne og afsløringen af et svigt fra politisk korrekte militære overordnede.
Det er også kompagnichef Eskil Bergers egen, personlige historie om en opvækst som halvt dansk, halvt sydamerikansk indvandrerknægt fra Værebroparken, hvor hverdagen var rå og mulighederne for at havne på en kriminel løbebane talrige.
Den er til dig, der er interesseret i hæren og krigen i Afghanistan. Til dig, der vil tæt på de hårde drenge fra ghettoen og til dig, der vil opleve, hvordan det kan føles at blive ramt af en uretfærdig shitstorm.
Syndfloder – Kristina Ohlsson
’Syndfloder’ er en skarp og velkomponeret politikrimi om hævn, oprejsning og stærke følelser. Det er sjette, selvstændige bind i serien om Fredrika Bergman og Alex Recht. Kristina Ohlsson har ”truet” med, at det er sidste bind i serien, men hun lader heldigvis en dør stå åben for, at det måske ikke er det sidste vi hører til Fredrika og Alex.
Kristina Ohlsson har en baggrund som sikkerhedspolitisk analytiker ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm og som counter-terrorism officer i OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe. Siden 2012 har hun været fuldtidsforfatter. Hun har brugt sine egne erfaringer fra politiet som inspiration i bøgerne om Fredrika Bergman og Alex Recht og som læser kan man mærke, at hun ved, hvad hun taler om.
Du kan godt kaste dig ud i ’Syndfloder’, selvom du ikke har læst resten af serien, men er du i humør til en stærk og velskrevet serie anbefaler vi, at du starter med første bind ’Askepot’.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s