Månedens bøger i december 2017

De gode år – Elizabeth Jane Howard
‘De gode år’ er til dig, der kan lide en storslået, historisk, engelsk, slægtskrønike i bedste Downton Abbey-stil med både upstairs og downstairs repræsenteret. Den er velskrevet og stemningsfuld med et stort persongalleri og tidsperioden står knivskarpt.

Tag med til Sussex i tiden lige inden Anden Verdenskrig og kom med indenfor i familien Cazalets sommerbolig Home Place. Bag murene lurer både utroskab, forelskelser og andre sorger og glæder. Familiens liv er på ingen måde så blankpoleret, som det ser ud på overfladen.

Elizabeth Jane Howard skildrer alle de forskellige medlemmer af Cazalet-familien, så man føler, at man kender dem, forstår motiverne bag deres handlinger og næsten ser dem for sig. ’De gode år’ er første del af Cazalet-krøniken og du kan allerede nu glæde dig til andet bind, der lander her i app’en lige efter jul.

Se frem – Tor Nørretranders
Tor Nørretranders har skrevet noget så sjældent som en optimistisk bog om verdens fremtid. ’Se frem’ er en fortælling om, hvordan vi skaber en bedre verden. Vi har potentialet – vi skal bare finde modet. Det er en bog, der gerne vil have, at vi tænker selv. Og at vi tænker på hinanden.

Når vi dagdrømmer, skaber vi bud på, hvordan verden også kan se ud – og jo flere bud vi har, des flere valg kan vi potentielt træffe. Så jo mere fantasi vi har, des mere frie kan vi være, fordi vi så også ser muligheder, der ellers var undsluppet os. Man siger, at fantasi og dagdrømme er gode – for de hjælper dig til at være fri.

En af de bedste måder at give på er ved at vise tillid til andre. En anden måde er at have så meget tillid til sig selv, at man tør handle på måder, hvor man måske er med til at gøre verden et lille nøk bedre. Det er hovedbudskabet i ’Se frem’, som insisterer på, at vi hver især kan gøre en forskel, hvis vi vel at mærke har mod til at tage os selv og vores forstand alvorligt.

Advokaten – Steve Cavanagh
Der er smæk på fra starten af ’Advokaten’ og tempoet holder hele vejen igennem. Forfatteren Steve Cavanagh formår at kombinere den traditionelle retssagsthriller med hæsblæsende action. Som en anmelder skriver, skal man forstille sig, at Bruce Willis spiller hovedrollen i en John Grisham-historie.

Hovedpersonen Eddie Flynn har en fortid som bondefanger og advokat, men han har svoret at lægge begge roller bag sig. Da den russiske mafia bortfører hans 10årige datter og samtidig spænder en bombe fast på ryggen af Eddie, er han nødt til at genoptage alle sine tricks fra fortiden for at redde både sin datter og sig selv. Han har 48 timer til at vinde en retssag ellers er alt tabt.

Det er en kvalitetsthriller fra øverste hylde og den er svær at lægge fra sig og kommer nemt til at koste dig nattesøvn. Den er oplagt til dig, der er glad for John Grisham, Lee Child og Michael Connelly eller bare er i humør til et actionbrag med hjerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s