Månedens bøger januar 2018

De voksnes rækker – Anna Grue
Tag med tilbage til dengang, hvor Beatles var på vej til Danmark for at give koncert i KB-hallen. Dengang, hvor højgravide kvinder røg cigaretter, charterferie var noget helt nyt og man trådte ind i de voksnes rækker, når man blev konfirmeret. Året er 1964, den periode vi i dag ser tilbage på som de glade 60ere. ’De voksnes rækker’ er en selvstændig fortsættelse af ’Italiensvej’ og du kan sagtens starte her, men vi anbefaler, at du ikke snyder dig selv for ’Italiensvej’.

’De voksnes rækker’ tegner et fint og indlevet billede af, hvordan livet var for helt almindelige danskere i 60erne og karaktererne lever og læseren lever med dem. Anna Grue har tjek på sin research og bruger masser af små relevante detaljer til at sætte scenen og få tidsbilledet til at stå knivskarpt. Det er et dejligt gensyn med de to veninder italienske Vittoria og danske Conny og deres op- og nedture med livet og kærligheden.

Ilkas arv – Sara Blædel
I ’Ilkas arv’ fortsætter Sara Blædel historien om danske Ilka, der har arvet en bedemandsforretning i den amerikanske by Racine efter sin ukendte far. Ilka kæmper med en forretning, der er ved at gå fallit og samtidig forsøger hun at finde svar på, hvorfor hendes far forlod hende, da hun var 8 år gammel og hvilke hemmeligheder, der ligger begravet i hans familiehistorie.

Det er en solid spændingsroman og der er fart på fra starten. Du bliver revet rundt i hele følelsesregisteret og Ilka er en sej og stærk hovedperson, men samtidig er hun også følsom og såret. Hun drives af en hævnlyst og en stærk indre vrede. En vrede som hun muligvis har arvet fra sin far. ’Ilkas arv’ kan sagtens læses selvstændigt, men vi anbefaler alligevel, at du starter med ’Bedemandens datter’, der er første del i trilogien.

Der er kun dage – Daniel Svensson & Tonny Vorm
Daniel Svensson er blevet kaldt sin generations største talent i dansk håndbold. Han har været professionel håndboldspiller i 17 år og spillet i 3 lande og vundet mesterskaber, pokaler og spillet for det danske landshold. Torsdag den 7. marts 2013 bliver han ringet op af sin holdlæge og får at vide, at han har Hodgkins lymfekræft og så begynder en kamp, der er mindst lige så hård, som dem han har kæmpet på håndboldbanerne. Han overvinder sygdommen og kommer tilbage på topplan for atter at få konstateret kræft. Første gang var slem, anden gang endnu værre.

I ’Der er kun dage’ fortæller Daniel Svensson sin historie uden omsvøb. Han fortæller om, hvordan man kommer videre i livet, når man 35 år gammel har haft døden hængende over hovedet. Han fortæller også om sin livsrejse fra Nørrebro over Aalborg til verdens hårdeste håndboldliga. Om beskidt spil, slagsmål, skader, sejre og svigt. Men også om triumfer, kærlighed og om at kaste sig ud på dybt vand i Vild med dans.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s