Jakob Ejersbo – månedens forfatter februar 2018

Inden hans alt for tidlige død i sommeren 2008 nåede den danske forfatter, Jakob Ejersbo, at aflevere et 1600 sider langt manuskript. Efter hans død blev det færdigredigeret og i 2009 udgivet som Afrika-trilogien. De tre bøger Eksil, Revolution og Liberty står i dag tilbage, som noget af det stærkeste nyere danske litteratur. Liberty er nu igen aktuel, da Danmarks Radio den 25. februar har premiere på en ny dramaserie, der er baseret på bogen.

Ejersbo debuterede med brevromanen Fuga i 1998, men det var med romanen Nordkraft fra 2002, at han fik sit store gennembrud. Den barske fortælling om misbrugere og pushere i Aalborg ramte læserne hårdt og uforglemmeligt og Ejersbo vandt De Gyldne Laurbær for bogen.

Jakob Ejersbos romaner er præget af en uafrystelig og intens realisme. Han skrev fiktion, men inspirationen fandt han i sit eget liv. Du kan også læse mere om Ejersbo i Rune Skyum-Nielsens biografi Jakob var her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s