Månedens bøger marts 2018

Arv og miljø – Vigdis Hjorth
’Arv og miljø’ er en uafrystelig og nådesløs roman om familiens inderste væsen, og om hvad det vil sige at fortælle og tie, anklage og tilgive. Den stiller skarpt på, at oplevelsen af virkeligheden endegyldigt farves af øjnene, som den opleves igennem og viser, at selvom man er søskende, kan man godt have vidt forskellige opfattelser af, hvordan ens barndom har været.

De norske anmeldere har sammenlignet den med Thomas Vinterbergs dogmefilm ’Festen’ og det er ikke en bog, man glemmer igen. Da Vigdis Hjorths ’Arv og miljø’ udkom i Norge, medførte den en heftig debat om, hvor tæt litteraturen kan og må gå på virkeligheden. Heldigvis overskyggede debatten ikke, at det er en uhyre velskrevet og velfortalt roman og i Norge har den solgt over 100.000 eksemplarer, vundet Bokhandlerprisen, Kritikerprisen og var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Bad Company – Peter Graae 
Da René Vestergaard valgte at forlade rockergruppen Bandidos og gå til politiet, betalte han en høj pris for det. Han har været nødt til at skifte navn, få operationer,  så man ikke kan kende ham, når han bliver løsladt fra fængslet, være nødt til at bo et hemmeligt sted i verden.

’Bad Company’ fortæller René Vestergaards utrolige historie, men det er samtidig en velfortalt, velresearchet og upoleret beretning om verdens næststørste rockerklub. Journalist Peter Graae har interviewet René Vestergaard i mere end 150 timer, haft adgang til hans telefon og mail og talt med talrige kilder. Det har han brugt som udgangspunkt til denne unikke og groteske krimidokumentar.

Bad Company’ er oplagt til dig, der kunne lide ’Guldfuglen’ og ’Kronvidnet’. Og skulle man have en forestilling om, at rockerlivet på nogen måde er glamourøst, så afliver denne historie effektivt den forestilling.

En næsten helt almindelig mand – Buthler & Öhrlund
Christopher Silfverbielke, hovedpersonen i ’En næsten helt almindelig mand’, er på ingen måde næsten helt almindelig. Han er en succesrig børsmægler i Stockholm. Han færdes blandt samfundets top, er charmerende, populær og velklædt. Og så er han en sadistisk stjernepsykopat.

Da penge, sex og kokain efterhånden bliver hverdag, begiver Silfverbielke og et par venner sig på en eskalerende og grænsebrydende jagt på spænding og havner langt ovre på den forkerte side af loven. Og så begynder en hæsblæsende katten efter musen-jagt mellem Silfverbielke og politikommissær Jacob Colt. Glæd dig til en barsk og hæsblæsende thriller med en hovedperson helt ud over det sædvanlige.

 Silfverbielke-serien har gået sin sejrsgang i Sverige, hvor læserne på samme tid afskyer og elsker den manipulerende og skruppelløse hovedperson og flere anmeldere har sammenlignet Silfverbielke med Patrick Bateman fra American Psycho.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s