Peter Øvig Knudsen – månedens forfatter i maj 2019

Peter Øvig Knudsen kalder sig selv dokumentarist og amatørhistoriker. Han er aktuel med den gribende og modige ’Min mor var besat’, der er en stærkt personlig beretning om at skifte syn på psykisk sygdom og psykiatri, på sin mor og sig selv.

I 2016 døde Peter Øvigs mor og han besluttede at skrive en bog om hende – og om at være barn af en psykisk syg. Samtidig skulle bogen give et billede af de traumatiserende hemmeligheder bag parcelhuskvarterernes pæne facader. Men under arbejdet med bogen begyndte noget at gå i skred i ham. Han blev ramt af en svær depression og måtte til sidst indlægges på en lukket, psykiatrisk afdeling.

Peter Øvig slog for alvor igennem med dokumentariske historie, ’Blekingegadebanden’ og han har også skrevet stærke fortællinger om hippiebevægelsen, bz-bevægelsen og Danmark under besættelsen. Øvigs fortællinger går tæt på det 20. århundredes brandpunkter og de er alle velresearchede og medrivende fortalt.

Anmeldelser af ‘Min mor var besat’

“Nærværende, rørende, skarp … meget autentisk læseoplevelse” – Weekendavisen
 ❤️❤️❤️❤️❤️ “Et slående portræt af den generation, der blev voksne i parcelhusets storhedstid” – Politiken
★★★★★ “Et stærkt selvopgør og et stærkt portræt af fortidens forlorne forstadsliv” – Berlingske

Interview med Peter Øvig Knudsen

Cecilie Frøkjær interviewer Peter Øvig Knudsen i Mellem ørerne’. Episoden, der har titlen ‘Det sårbare sind’ handler om depression, som hver 5. dansker ifølge Sundhedsstyrelsen bliver ramt af på et eller andet tidspunkt i livet.

Lyt til interviewet med Peter Øvig Knudsen her

Peter Øvig Knudsens andre bøger

Læs eller lyt til alle Peter Øvig Knudsens bøger her

Besøg Peter Øvig Knudsens hjemmeside: oevig.dk