De mest populære krimier – maj 2019

Her er de 10 mest populære krimier blandt jer læsere lige nu!

1. Det gyldne bur

På første plads finder vi Camilla Läckbergs nyeste udgivelse ‘Det gyldne bur’. Dette er den første fortælling i serien om Faye, som tilsyneladende har det hele. Hun har både en perfekt ægtemand, en dejlig datter og en luksuslejlighed i Stockholm. Hun føler sig dog fanget i et guldbur, grundet hendes mands psykiske terror og den opvækst i Fjällbacka hun forsøger at fortrænge.

2. Vinterland

Forfatterene bag denne fortælling er journalistparret Janni Pedersen og Kim Faber.

‘Vinterland’ foregår i et nutidigt Danmark, som står i flammer. Martin Juncker er blevet forflyttet til en provinsby på Sydøstsjælland, hvor en spektakulær drabssag lander på hans bord. Martins gamle makker Signe Kristiansen står i spidsen af jagten på terroristerne der har sprunget i bombe på et hjulemarked i indre by i København. Hendes efterforskning går i stå, indtil hun får tip der fører sagen i en helt ny og uventet retning.

3. Bring mig tilbage

Der er spænding hele vejen igennem denne psykologiske krimi af B. A. Paris. Layla forsvinder på en resteplads, da hende og Finn er på vej på ferie. Det er i hvert fald hvad Finn fortæller politiet.
Efter 10 år er Finn forlovet med Laylas søster Ellen. Kort tid inden brylluppet fo han henvendelser fra fremmede mennesker der har set Layla eller som ved mere end de burde. Kan Layla være i live – og på sporet af Finn?

4. Pigerne i strandhøjen

To piger bliver fundet i en strandhøj på Læsø. Kort tid efter er der et nyt dødsfald. Denne gang er det øens selvudnævnte heks Helga, der har haft en stor interesse for området ved strandhøjen.
Det er nu op til kriminalinspektør Swane at få brikkerne til at falde på plads omkring de mennesker der har en interesse strandhøjen og dens velhavende ejer. De har alle særinteresser, og alle har haft en relation til Helga. Men hvilke relationer? og hvorfor?

En spændende krimi af Jakob Knudsen!

5. Frit fald

Elsebeth Egholm har skrevet historien om ansigtsblinde Rina. Hun lever et dobbeltliv, hvor hun om dagen er læge i Aarhus og om natten er hun byens anonyme street artist – Private Eye.
Der har bredt sig en frygt i klatremiljøet, efter en ung klatrer blev sparket i døden fra sjette etage. Rina forsøger at finde morderen, og hun møder derfor efterforsker Helge Stanek. Han efterforsker en sag om en løsrevet arm der er skyllet i op på Djursland. De bliver trukket ind i et spind af lånehajer, vold og udnyttelse af kvinder. Men hvem er ven og fjende, når man ikke kan genkende ansigter?

6. Mitfordmordene første bog

Jassica Fellowes har baseret sin historie på virkelige hændelser, og skildrer den rigtige Mitford-familie, med seks excentriske søstre.
Louisa Cannon bliver ansat som barnepige og selskabsdame hos familien, og knytter specielt bånd til 16-årige Nancy. Nancy er den ældste i søstreflokken og har en kærlighed til detektivhistorier.
I toget til Hastings bliver sygeplejersken Florence Nightgale Shore myrdet. Louisa har set noget i toget, der kunne være af betydning. Snart er både Louisa og Nancy viklet ind i en farlig mordgåde.

7. Pyromanen – sæson 2 ‘Giften’

Ligesom i Pyromanen – sæson 1 ‘ Sorger’ følger vi brandefterforsker Klara Larsen. ‘Pyromanen’ er en Storytel Original, der er skrevet af Inger Wolf.

I Tromsø udbryder er eksplosiv hotelbrand, hvor både personale og gæster omkommer. Klara hjælper med efterforskningen, men sagen viser sig at være meget mere kompliceret end først antaget. En kynisk klimaaktivist er klar til at ofre mange menneskeliv for sin sag, og pludselig holder hele Norge vejret og venter på den næste terroraktion.
I takt med efterforskningen skrider frem, så tændes Klaras destruktive trang til at antænde ild. Hendes danske makker Sebastian Vinther finder bevise for at Klara er ude af kontrol og er på vej til Norge for at konfrontere hende.

8. Den tredje søster

‘Den tredje søster’ er den sidste bog i Sara Blædels trilogi om bedemandsdatteren Ilkaa.

Denne gang rejser Ilka til USA, fordi hun har arvet en bedemandsforretning efter hendes far. Faderen forlod hende og moderen da hun var 7, og nu vil hun have svar på hvorfor.
Da en nonne i bedemansforretningen afslører hvad hun ved om Ilkas far, så vender den op og ned på alt, som hun hidtil har troet. Hun kører sydpå for endelig at finde den hele sandhed om sin far.

9. Gadepræsten

‘Gadepræsten’ er det tolvte bind i Inger Gammelgaard Madsens serie om efterforskeren Roland Benito og journalisten Anne Larsen.

Denne gang efterforsker de en sag, om en død kvinde der er fundet i et hus af nogle juniorspejdere. Hendes ansigt er slået til ukendelighed, så hendes identitet er ukendt.
Samtidigt forsøger politiet at finde en gerningsmand, som ved at smide en sten ud fra en jernbanebro har dræbt en kvindelig bilist.
Rolandos kone har fået kontakt til en gadepræst, som er begyndt at komme i deres hjem. Rolando stoler dog ikke på ham.
Flere ting danner forbindelse til en lille ø i Limfjorden.

10. Den hemmelige kvinde

‘Den hemmelige kvinde’ af Anna Ekberg er en kærlighedskrimi.

Louise lever sammen med forfatteren Joachim på Christiansø. En da dukker en mand på, på Louises arbejde, den lille café. Han påstår at Louise hedder Helene, og er hans kone.
Politiet inddrages og Louise er i virkeligheden Helene. Hun har en mand, to børn og er arvingen til et forretningsimperium. Et helt andet liv, som hun glemte for tre år siden, da hun fik har fået brutale slag i hovedet.
Hun vender tilbage til sit gamle liv, og forlader Joachim som hun elsker, for at finde ud af hvad der er sket med hende for tre år siden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s