De 10 mest populære bøger til børnene!

Her er de 10 mest populære fortællinger blandt vores yngste læsere. De kan skabe noget inspiration til den næste historie og hjælpe med til at udvide ordforrådet, øge læsehastigheden eller bare at falde i søvn om aftenen!

1. Harry Potter og De Vises sten

J. K. Rowlings verdensberømte serie om Harry Potter, Hermione Granger og Ron Weasly udkom for mere end 20 år siden, og er stadig ekstremt populær blandt vores yngre lyttere.

I første bind fylder Harry 11 år og modtager sit optagelsesbrev til troldmandsskolen Hogwarts. Han finder ud af at hans forældre ikke døde i en ulykke, men er blevet dræbt af den onde troldmand Voldemort.
Herefter begynder Harrys eventyrlige rejse med at lære magi, og at tage kampen op imod Voldemort.

Resten af Harry Potter-serien er også meget populær – den kan du selvfølgelig også finde på Mofibo!

2. Ternet Ninja

Den ternede Ninja er syet på en børnefabrik i Thailand, og bliver sejlet til Danmark af den kære Onkel Steward – som vi kender fra Anders ‘Anden’ Matthesens film ‘Terkel i Knibe’.

Ninjaen er besat af en rapkæftet japansk ånd og den finder vej til 13-årige Aksel. Det bringer Aksel både op- og nedture, men den ternede ninjas agenda er hele tiden at retfærdigheden skal sejre.

3. De Hemmelige Youtubere

Selma og Magnus bliver mobbet af klassens to tyraner Kristian og Victor. Selma fordi hun er en nørd og Magnus, fordi han har et stort modermærke i ansigtet.

En dag laver Kongen af Youtube en konkurrence om at bliver den bedste nye Youtuber, og Selma og Magnus beslutter sig for at deltage. De vil specielt gerne vinde, så de kan sejre over Kristian og Victor. Der er bare lige det, at de ikke vil genkendes i videoerne. De hemmelige Youtubere er født.

Find flere fortællinger af Maria Rørbæk på Mofibo.

4. Kaninen der så gerne ville sove

Den verdens berømte fortælling om Kalle Kanin er naturligvis også på listen for de mest populære børnebøger.

Den anderledes godnathistorie er skrevet af den svenske adfærdsforsker, coach og forfatter Carl-Johan Forssén Ehrlin. Den er skrevet med en særlig teknik, sådan at sproget i sig selv virker beroligende – og som hjælper en med at falde i søvn.

Elefanten der så gerne ville sove‘ er efterfølgeren til denne populære godnathistorie.

5. Villads fra Valby på sommerferie

Villads er færdig med 0. klasse og har rigtig mange ideer til, hvad han skal lave i sommerferien. De voksne synes dog ikke at det er så gode ideer han har fået.
I ‘Villads fra Valby på sommerferie‘ kan du høre alt om hvorfor heliumballoner er så sjove, og hvordan man laver sin egen is – og hvordan man ikke skal gøre det.

Anne Sofie Hammer har skrevet mange historier om Villads fra Valby, som kan lyttes til eller læses på Mofibo.

6. Gummi-Tarzan

Ivan Olsens far kalder ham Gummi-Tarzan, fordi han ikke kan forsvare sig mod de store drenge ovre i skolen der giver ham buksevand – og han får skæld ud af læreren, fordi han ikke kan læse.

En dag møder han en heks, og det vender hele hans tilværelse på hovedet.

Ole Lund Kirkegaard Frödin er forfatteren bag ‘Gummi-Tarzan‘.

7. Dino prutter

Dino vil gerne have hans mor med ned til floden, så de kan lege. Hans mor har dog for travlt, så han sætter sig og surmuler. Noget i hans mave begynder at rumle og pludselig slår han en prut. Nu begynder der at ske noget.

Søren Jessen har skrevet flere små fortællinger om Dino, som du kan finde på Mofibo.

8. Otto er et næsehorn

En anden historie der er på toplisten af Ole Lund Kirkegaard Frödin er ‘Otto er et næsehorn‘.

Topper tegner et stort næsehorn på tapetet, for at bevise overfor Viggo at det man tegner med den magiske blyant forsvinder igen.

I stedet bliver næsehornet Otto vakt til live, og det er noget upraktisk at have et næsehorn når man bor på anden sal. Specielt når det er sultent!

9. Majse og Ravn – Bjørnekongen

Historien er om tre personer, der ikke kender hinanden – endnu. Den ene er en konge, der har mistet sin magt og sin krone og sin menneskelige skikkelse. Den anden er en pige, der ikke har et hjem og aldrig har kendt sine forældre. Den tredje er en dreng, der ikke kan glemme den uretfærdighed, han og hans familie blev udsat for. En dag fører skæbnen dem sammen, og et spændende eventyr begynder.

Majse og Ravn – Bjørnekongen‘ er en Storytel Original, som er skrevet af Peter Gotthardt.

10. Bambi – Min lille historie

Alle dyrene i skoven er samlet til Bambis fødsels.
Inden Bambi en dag kan indtage sin plads som skovens fyrste, så skal han lære en masse ting. Han har heldigvis sine venner Stampe, Ugle og det lille stinkdyr til at hjælpe ham – og hans far til at beskytte ham.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s