Jeres favoritter til bilferien – med børn på bagsædet!

Her er jer lyttere og læseres anbefalinger af lydbøger, som hele familien kan lytte til. Vi håber, at det kan hjælpe til at underholde både børn og voksne på turen køreturen.

1. Harry Potter-serien

Den absolutte favorit er Harry Potter-serien, som har en medrivende fortælling om Harry, Ron og Hermiones magiske eventyrer.

Harrys forældre er omkommet i en bilulykke da han var lille og han bor derfor hos sin moster og onkel – og deres forkælede søn Dudley. Da Harry nærmer sig hans 11 års fødselsdag begynder der at ske uforklarlige ting, og han modtager et optagelsesbrev til Hogwarts – skolen for magi.

Han finder ud af at hans forældre er blevet myrdet af den onde troldmand Lord Voldemort, og hans rejse for retfærdighed og fred i den magiske verden begynder.

2. Ternet Ninja

Både forældre og børn kan få sig et godt grin, til lydbogen ‘Ternet Ninja‘ som er indlæst af Anders Matthesen. Han er også forfatteren bag bogen og hans rå humor kommer virkelig til udtryk.

Den ternede ninja er en dukke, som er blevet besat af en rapkæftet japansk ånd. Det skaber en masse op- og nedture for den 13-årige Aske, som ninjaen finder vej til. Åndens altoverskyggende agenda er at retfærdigheden skal sejre!

3. Percy Jackson-serien

Percy Jackson får besynderlige ting til at ske omkring sig, og ved ikke hvorfor, eller hvordan han gør det. Det hele begynder pludselig at give bedre mening, da han sendes på en sommerlejr for Halvblodsguder.

Zeus er rasende, fordi der er nogen der har stjålet hans lynkilde. Percy er den hovedmistænkte, og han har nu 30 dage til at rejse tværs over USA og finde lynkilden for at bevise sin uskyld.

Læs også ‘De 10 mest populære bøger til børnene!‘ for mere inspiration til sommerferie læsningen – eller lytning – for de yngste!

4. Orla Frø-snapper

Bogens hovedperson og hans ven Jakob bliver drillet af byens største bølle – Orla Frø-snapper – men nogle gange er små drenge klogere end de store. De får derfor tit snøret Orla.

5. Gummi-Tarzan

Hver dag kommer Ivan Olsen hjem med buksevand, som de ældre drenge har givet ham. Hans lærer skælder ham ud fordi han ikke kan læse, og han er en lille tynd fyr. Hans far kalder ham Gummi-Tarzan, fordi han ikke kan forsvare sig imod de store drenge.
En skønne dag vendes der op og ned på det hele.

Indlæseren er den humoristiske og satiriske skuespiller Peter Frödin!

6. Karmaboy-serien

Niller er en dreng der ikke tør så meget, men han vil gerne redde bytorvet i Skovlunde. Der er en komet på vej lige imod den. Hans bedste ven Tykke siger til ham, at han bare skal gøre det som superhelten Karmaboy!

7. Troldepus bøgerne

Sammen med Troldemor og Troldefar lever Troldepus i i skoven, sammen med alle dyrene. Han kan snakke med dem alle sammen, og han har en lille hvid pind som han kan bruge til at trylle sig fra sted til sted, og gøre sig lille og stor.

Bøgerne om Troldepus oplevelser er specielt gode for 6-10-årige.

8. Brødrende Løvehjerte

Den hjertevarme og tårefremkaldende fortælling om de to brødre der mødes i Nangijala er indlæst af Ellen Hillingsø.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s