Thomas Bjerg klar med ny politisk krimi ‘Hittebarn’
Thomas Bjerg, som står bag Mofibo Original krimien ‘Skadedyr: Natmændene‘, er nu klar med efterfølgeren ‘Hittebarn‘. Denne stærke, spændende og vedkommende krimiserie er indlæst af Peter Carstens.
Rækkefølgen på bøgerne i Skadedyr-serien
Skadedyr-serien
Historien foregår i et Danmark, der er splittet i dem og os. Den viser, hvad der kan ske, når ekstremister ikke kun taler om krig, men også bruger vold for at opnå deres mål: et etnisk rent Danmark.
På en løbetur i skoven opdager Martin Eriksen det mishandlede lig af en ung kvinde. En kvinde, han har mødt før, og som han er meget tiltrukket af. Liget har et malteserkors ridset ind i huden, og drabet bringer nyt liv i en sag, som Martin tidligere arbejdede med som journalist på MedieKoncernen. Her undersøgte han kontakter mellem det nynazistiske netværk Korsridderne og Danmarkspartiet. Samtidig opdagede Martin og hans kolleger, at danske muslimer, der var sat i forbindelse med terrorsager, tilsyneladende forsvandt.
Martins research skabte modstand. Hans familie blev truet, og chefredaktøren lukkede sagen. Hårdt presset skiftede Martin job til Vejdirektoratet. Men da han nu får flere oplysninger, beslutter han at gå videre med sagen. Konsekvenserne udebliver ikke. For hans familie, for ham selv og andre, der melder sig med hvert deres motiv.
Lyt til ‘Skadedyr‘-serien, indlæst af Peter Carstens.
Se Thomas Bjerg fortælle om serien til BogForum 2021 her.
Thomas Bjerg om Skadedyr
1. Skadedyr har en politisk ramme med højreekstremister. Hvorfor har du valgt det?
“En god krimi skal have noget på hjerte ud over spænding og uhygge. Tonen i udlændingedebatten er blevet stadig mere hadsk og konfliktsøgende, og i valgkampen hørte jeg nogen tale om krig, våben og udrensning. Jeg vil gerne vise, hvad der sker, når ordene bliver til virkelighed.”
2. En del af handlingen foregår i skove og moser. Hvad skal naturen i en krimi?
“Der er noget dragende og genkendeligt over scener, hvor mennesker kommer i nærkontakt med dyr og natur. Alle ved, hvordan en havmåge, en flagermus, et rådyr eller en flåt ser ud. Det rammer noget stærkt i mig, når jeg skriver de scener, og jeg tror, det også gælder for læseren. Jeg har valgt skoven og moser som gerningssteder, for de kan både være trygge steder, men også skræmmende farlige.”
3. Hovedpersonen bor i et villakvarter i Blovstrød. Hvad spændende er der i det?
“Blovstrød er en lille by tæt på Center Sandholm og Udrejsecenter Sjælsmark. Det giver mærkelige kontraster. Traumatiserede mennesker i krise bor tæt på husejere med have. Det træder frem i bogen, for inde i skoven lever en psykisk syg asylansøger. Og han blander sig i hovedpersonens liv og de højrenationales gerninger.”
Blovstrød som gerningssted
Thomas Bjerg har boet i Blovstrød siden 1999 og løber jævnligt i Tokkekøb Hegn. Mange scener er opstået som idéer på løbeture i skoven. Men også det bedsteborgerlige liv i Blovstrød og Allerød indgår i krimien. Her rodes en tidligere journalist, der bor tæt på Center Sandholm, ind i en sag om højreradikale og forsvundne islamister.
Lokale læsere vil sikkert genkende mange steder i krimien, der også foregår i København. Men ikke alt er gengivet fuldstændig identisk.
”Jeg har tilladt mig at ændre visse lokaliteter af hensyn til plottet. En bakke der, en mose her. Og et landsted, som nok ikke findes i Kirkelte. Men stemninger og miljø vil lokale læsere nok opleve som autentiske,” siger Thomas.
Læs også: Jakob Melanders uhyggeligt spændende seriemorderkrimi
Thomas Bjerg
Til daglig er Thomas Bjerg freelancejournalist, underviser og forfatter. Han skriver rapporter for myndigheder som Vejdirektoratet, og webtekster for Kammeradvokaten.
Han har arbejdet for både Berlingske og Jyllands-Posten, hvor han har skrevet om sundhed, socialstof og retsstof. Siden 2001 har han undervist på Danmarks Journalisthøjskole, hvor han også selv er uddannet fra.
Uanset hvad han formidler, så sætter han pris på det præcise, klare og levende sprog.
Peter Carstens
Peter Carstens har lagt stemme til mere end 200 lydbøger og speaket til film og tv-progammer.
Før han satte fokus på lyd og indtale har han været freelancer som tv-reporter, redaktionschef, pressestrategisk rådgiver og kommunikationskonsulent. Dette var efter hans 16 år som ansat hos Danmarks Radio, hvor han blandt andet var reporter, vært og redaktør på både Radioavisen og TV-Avisen.
Cartens forsøgte sig med jurastudiet, men sprang hurtigt ud i at rejse verden rundt i stedet. Efter hans tid som globetrotter blev han uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Århus.