Pernille Juhl og hendes gribende historiske romaner

Pernille Juhl er forfatter til Dagmar og Johannes, Helenes krig og Gråstener-serien
FOTO: MAIKEN KESTNER

Pernille Juhl er forfatter til en lang række historiske romaner om nogle af danmarkshistoriens største begivenheder, såsom Helenes krig og Gråstener-serien. Hun er nu aktuel med anden del af familiekrøniken ‘Alt det, der skiller os‘. ‘Sara & August‘ er en spændingsfyldt kærlighedsroman, om et umage par der må tage svære valg i en historisk krigstid. Læs mere om Pernille Juhl og hendes bøger her!

Pernille Juhl deltager i dette års BogForum i Bella Center! Skal du med?
Tilmeld dig facebookeventet her.

Rækkefølgen på bøgerne i Gråstener-serien

  1. Vent på mig Marie
  2. Når solen står højest
  3. Efter mørke
  4. Det usagte

Rækkefølgen på bøgerne i Helenes Krig-serien

  1. Helenes krig
  2. Helenes befrielse

Rækkefølgen på bøgerne i Alt det, der skiller os-serien

  1. Dagmar & Johannes
  2. Sara & August
  3. Mathilde & Andreas

Mathilde & Andreas

Mathilde og Andreas af Pernille Juhl

Mathilde møder Andreas første gang, da hun er på en tur til Østberlin med sin far i 1961. Da hun senere, som ung jurastuderende, tager tilbage til Østtyskland bliver dette også et gensyn med denne særlige person. Men da Andreas stemples som landsforræder, fordi hans bror forsøger at flygte over muren til Vestberlin, starter en kamp for friheden.

Samtidig møder Mathilde en anden mand, som ændrer hendes liv – og som sætter hende i en situation, der kan ende med at blive fatal…

Dyk ned i den gribende kærlighedshistorie fra en historisk tid, om to mennesker der ender i en situation, hvor de hver især må beslutte, om de vil sætte livet på spil.

Lyt til ‘Mathilde & Andreas‘, indlæst af Maria Garde.

Sara & August

August vokser op i 30’erne og er søn af Dagmar & Johannes fra første bind. Han har det svært i skolen, men bliver så venner med Herman som fører August ind i et nazistisk netværk hvor han føler sig accepteret og værdsat. Sara er jøde i Berlin, og må til sidst flygte til Danmark med sin familie pga. chikane. De ender i Åbenra. Desværre har jødehadet også spredt sig til deres nye hjem.

Da August og Saras veje krydses, føler de sig begge udsatte og alene – de er godt nok modsætninger, men drages alligevel af hinanden. Dette bliver starten på en udfordrende, men gribende kærlighedshistorie hvor Sara og August må tage svære valg under krigens opsejling.

Lyt til ‘Sara & August‘, indlæst af Maria Garde.

Dagmar & Johannes

Pernille Juhl - 'Dagmar og Johannes' - Alt det der skiller os #1

Dagmar & Johannes‘, første bind i Pernille Juhls historiske familiekrønike, er en spændingsfyldt roman om at træffe svære valg og gøre det rigtige.

Dagmar drømmer om et bedre liv. Hun er vokset op i et fattigt hjem i Sønderjylland, og skæbnen vil, at hun kort før 1. verdenskrig møder Erik, der er både charmerende og velhavende. De forlover sig, da han bliver indkaldt, men sideløbende skriver hun med vennen Johannes, som kæmper ved Vestfronten.

Da krigen lakker mod enden, må Dagmar træffe nogle svære valg. Skal hun sætte sin egen sikkerhed til side og hjælpe en ven, som har båret sig dumdristigt ad? Og skal hun sætte hele sin trygge fremtid over styr? Hvad er det egentlig, hun vil?

Lyt til ‘Dagmar & Johannes‘, indlæst af Maria Garde.

Dagmar & Johannes er shortlistet til Mofibo Awards 2022 – Læs mere her.

Helenes krig

Den borgerligt opdragede og pæne pige Helene starter på Københavns Universitet i begyndelsen af 2. Verdenskrig. Hun får nye venner og efterhånden kommer hun ind i en modstandsgruppe. I starten handler det mest om at dele illegale flyveblade ud, men siden udvikler tingene sig i en langt farligere retning, der får dramatiske konsekvenser.

Helene bliver kurer og senere også gruppens skarpskytte. Modstandsgruppen foretager til stadighed nye og farlige sabotageaktiviteter, og Helene udsætter sig selv for situationer, hun aldrig havde troet, hun skulle ende i.

Hvad Helenes venner i modstandsgruppen ikke ved, er, at hun befinder sig i et stort dilemma. Den mand, hun har forelsket sig i, har nemlig tætte forbindelser til den tyske besættelsesmagt. Kan hun holde det skjult? Og skal hun følge sit hjerte eller være loyal over for gruppen?

★★★★

Krigens skæbner i enkel og livlig nuancering.

– Kristeligt Dagblad om ‘Helenes befrielse’

Lyt til ‘Helenes krig‘-serien, indlæst af Line Hesdam

Bag om serien Helenes Krig

Herunder kan du høre Pernille Juhl tale med Birgitta Gärtner om inspirationen bag serien, hendes omfattende research og om, hvordan det er at skrive bøger direkte til lyd:

Pernille Juhl taler med Birgitta Gärtner om ‘Helenes krig’

Lyt til ‘Helenes krig‘-serien indlæst af Line Hesdam.

Gråstener-serien

Gråstener‘-serien, eller Gråstenertrilogien, er Pernille Juhls familiekrønike om familien Andersen. I Første bind, ‘Vent på mig Marie‘, møder vi sønderjyden Anders, der tvinges til at deltage i 1. verdenskrig, hvor han skal kæmpe på tysk side. Hjemme venter den forelskede Marie i uvished om Anders’ skæbne, mens tyskernes krigsførelse præger det sønderjyske liv.

Gennem seriens fire bind følger vi familien Andersen gennem to verdenskrige og helt frem til 50’erne og 60’erne.

Lyt til ‘Gråstener‘-serien, indlæst af Klaus K. Elmer og Malene Langborg.

Læs også: 100-års dagen for Genforeningen

Mød forfatteren: Pernille Juhl

Pernille Juhl. Forfatter til Dagmar og Johannes & Helenes krig
FOTO: MAIKEN KESTNER

Pernille Juhl (f. 1963) er uddannet akademiingeniør og har i mange år arbejdet med ledelse. I 2010 læste hun sin sønderjyske farfars dagbøger om hans ufrivillige deltagelse i 1. verdenskrig, og det inspirerede hende til at skrive ‘Vent på mig Marie‘, første bind i ‘Gråstener‘-serien.

Siden har Pernille Juhl udgivet en lang række historiske romaner, der især centrerer sig om Sønderjylland og livet i Danmark før, under og efter 1. og 2. Verdenskrig.

Læs også: Kom med bag om produktionen på lydbogen ‘De Sidste Timer’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *