de mest populære biografier

De 10 mest populære biografier

De 10 bedste og mest populære biografier på Mofibo. Find din næste biografi her!

Vi har samlet de 10 bedste og mest populære biografier, som Mofibos brugere har lyttet mest til inden for de sidste 5 måneder. Her kan du både finde humoristiske selvbiografier, gribende erindringer og dybdegående portrætter. Rigtig god lytte- og læselyst!

10. Kasper Hjulmand – Fodbolddrømmer

Sportsbiografi: Kasper Hjulmand - Fodbolddrømmer af Morten Glinvad

Få den fulde historie om forløbet op til Kasper Hjulmands ansættelse som dansk landstræner i 2019 – som sidenhen har haft kæmpe betydning for landsholdets succes i sommerens EM og det kommende VM. Forfatter Morten Glinvad har fulgt Hjulmand gennem det år, hvor han gemte sig væk fra offentligheden, mens han ventede på at tiltræde som landstræner i sommeren 2020.

Vi tager en tur tilbage til Hjulmands barndom, til hans egen fodboldkarriere som ung og så til hans op- og nedture i karrieren som fodboldtræner for FC Nordsjælland samt tyske Mainz – en rejse som hverken Glinvad eller Hjulmand vidste at resultere i livet som succesfuld landstræner for Danmarks landshold! Nogle gange betaler det sig, at drømme stort!

Lyt til ‘Kasper Hjulmand – Fodbolddrømmer‘, indlæst af Peter Pilegaard.

9. Solgt

De bedste biografier: Solgt af Natasja og Vera Efron

Natasja vokser op i en fattig landsby i Rusland. Hun drømmer om et bedre liv i storbyen, men bliver som 17-årig ikke optaget på drømmestudiet. Efter forgæves at søge forskellige jobs, bliver Natasja lokket af et tilbud om at blive barnepige i Sverige. Men det hun tror, er en billet til frihed og rigdom, viser sig at blive værre end det værste mareridt…

Gang på gang sælges Natasja til forskellige mænd. Men trods det langsomme nedbrud, både fysisk og psykisk, nægter hun at give op! Hun begynder i al hemmelighed at planlægge sin flugt. ‘Solgt‘ er Natasjas fortælling om, hvordan hun mod alle odds slap fri fra en helt ufattelig tilværelse som sexslave.

Lyt til ‘Solgt‘, indlæst af Sara Hjort Ditlevsen.

8. Jeg er ikke død

Jeg er ikke død af Erik Engelv

Eriks forældre inviterer til gravkaffe. Med kaffe og kage – og en buket roser. De siger farvel til deres søn. Erik deltager. Han er i live, men for dem er han død.

Erik Engelv blev erklæret død af sin familie, da han sprang ud som homoseksuel. For et Jehovas Vidne kommer Gud først, også før familien. Så han døde – men blev født igen.
Jeg er ikke død‘ er Erik Engelvs kærlighedserklæring til sin mor, hvor han fortæller om alt, hvad hun går glip af. Det er også en smuk skildring af en tryg opvækst i et lille Jämtlands samfund, skrevet med en unik indsigt i Jehovas Vidner. Et varmt samfund, der pludselig erstattes af en isnende udstødelse.

Lyt til ‘Jeg er ikke død‘, indlæst af Laus Høybye.

7. Den, der lever stille

De mest populære biografier: Den der lever stille af Leonora Christina Skov

På en syvendeplads over de mest populære biografier, finder vi Leonora Christina Skovs prisvindende autofiktive roman, som bl.a. gav forfatteren De Gyldne Laurbær i 2018.

Efter sin mord død, beslutter Leonora for at skrive sin livshistorie. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke skuffer forældrene, kan de måske elske hende.

Den unge litteraturstuderende flytter til København for at genskabe sig selv som forfatter – og til sine forældres rædsel, forelsker hun sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far – en kommentar som blot styrker Leonoras raseri og livslyst. En stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

Lyt til ‘Den, der lever stille‘, indlæst af Leonora Christina Skov selv.

6. Guldfuglen

De mest populære biografier: Guldfuglen - Marie Louise Toksvig

Hvor langt vil du gå for at høre til? Marie Louise Toksvig har skrevet en spændende beretning om Martin ‘Fryd’ Petersens liv i ‘Guldfuglen‘. En mand, som voksede op under gode kår med kærlige forældre, men som havde et temperament og en søgte efter et fællesskab.

Dét fællesskab fandt han hos Hell’s Angels’ AK81. Han nåede ind i den absolutte inderkreds, men da han blev fældet for drabsforsøg fik han nok. Fra foråret 2010 vendte han sig mod sine ’brødre’. Martin blev et centralt vidne for politiet i adskillige sager om vold og drab, der sendte rockere i hobetal bag tremmer. Toksvig formår i sandhed at give indsigt i, hvordan livet på skyggesiden ser ud.

Lyt til ‘Guldfuglen‘, indlæst af Marie Louise Toksvig.

Læs også: De 10 mest populære true crime bøger.

5. Tvilling Yndling Grævling

Tvilling Yndling Grævling af Hella Joof

Hella Joof er elsket for sine tv-programmer, film, bøger og smittende personlighed. I ‘Tvilling Yndling Grævling – en selv(hjælps)biografi‘ fortæller hun for første gang sin samlede historie. Bogen er en gribende, morsom, ærlig og skarp beretning om, hvem Hella Joof er, hvad hun er rundet af, og hvordan hun håndterer livet. 

Lyt til ‘Tvilling Yndling Grævling‘, indlæst af Hella Joof.

4. En gylden korkprop

De bedste biografier: En gylden korkprop af Iben Hjejle

Siden 1990’erne har Iben Hjejle været en af sin generations mest markante skuespillere, gennem både internationale film og danske TV-succeser – og ikke mindst pga. sit tidligere partnerskab med Casper Christensen. I sin nye selvbiografi gennemgår Iben sit liv, helt tilbage fra opvæksten i 1970’ernes Søborg, gennem de perioder hvor livet har taget et dyk, og frem til i dag hvor hun igen har fundet frem til den vigtigste rolle af alle: At være sig selv.

Tag med Iben på en rejse gennem skiftende familieformer, nedslående tab, tætte venskaber og svære brud frem til i dag, hvor hun har fundet tilbage til fordybelsen og åbnet et nyt kapitel.

Lyt til ‘En gylden korkprop‘, indlæst af Iben Hjejle selv.

Mod på flere biografier? Se de bedste biografier i 2020

3. Pigen fra Knutby

De mest populære biografier: Pigen fra Knutby - Min barndom i en sekt af Linnéa Kuling

I ‘Pigen fra Knutby‘ får du Linnéa Kulings beretning om, hvordan det var at vokse op i Knutbysekten i Sverige, der gennem de sidste 20 år har fyldt i medierne for sager om vold, sexmisbrug og endda mord. 

Da Linnéa Kuling var syv år gammel, blev hendes familie en del af den kontroversielle religiøse menighed. Der blev taget imod dem med åbne arme, og de blev hurtigt en del af det stærke og kærlige fællesskab. De var sikre på, at det her måtte være paradis på jord – men det endte med at blive et helvede.

Familien blev splittet. Linnéas mor måtte ikke længere være hendes mor, og Linnéa skulle flytte ind hos Knutby-sektens kvindelige overhoved, Åsa Waldau, og servicere hendes jævnaldrende datter, Mia. Linnéas tro på Gud, og på Åsa Waldau, fik hende i mange år til at gå med til de mest urimelige ting, indtil sandheden en dag gik op for hende.

Lyt til ‘Pigen fra Knutby‘, indlæst af Line Hesdam.

2. Livstid: Drabsagen der ikke vil dø

Bedste biografier: Livstid: Drabssagen der ikke vil dø af Anders Lomholt og Henrik Nordskilde

Han er en af Danmarks mest gådefulde kriminelle. Han er blevet kaldt Danmarks farligste fange. Og nu har han afsonet en længere straf end nogen anden i nyere dansk retshistorie.

For allerførste gang kan du nu høre hele historien om Naum Conevski og hans gådefulde og bestialske dobbeltdrab på Amager i 1984. Kriminaljournalist Anders Lomholt, der bl.a. er kendt fra ‘Station 2’, har fået adgang til hidtil ukendte kilder og mørklagte akter, som fortæller nye sider af den brutale kriminalsag. Dertil har han foretaget en lang række interviews med Conevski, som har siddet fængslet de sidste 37 år og er den længst siddende fange i dansk historie siden Anden Verdenskrig. I samarbejde med Henrik Nordskilde har Lomholt nu skrevet den fulde historie!

Lyt til ‘Livstid: Drabssagen der ikke vil dø‘, indlæst af Peter Carstens.

Vil du vide mere? Læs om Danmarks farligste fange eller se interviewet med Anders Lomholt fra BogForum 2021 her.

1. Hærdet: Narkobetjent med gaden i blodet

De mest populære biografier: Hærdet af René Dahl Andersen

Kan man håndhæve loven og samtidig bryde den i den gode sags tjeneste? René Dahl Andersen var politiets wonder boy, indtil det gik galt.

I ‘Hærdet‘, skrevet i samarbejde med journalist Casper Fauerholdt, giver René et unikt og ærligt indblik i, hvordan uropatruljen arbejdede i et hårdt miljø blandt pushere, narkomaner, hemmelige kilder og meddelere. Indimellem på kant med både retsplejelov og straffeloven, for ude på gaden var det vigtigst, at det var de rigtige forbrydere, der kom i fængsel. Efter 20 år i politiet og i en blanding af magtesløshed og storhedsvanvid blev han selv kriminel…

Lyt til ‘Hærdet‘, indlæst af Lars Bom.

Hvilke abonnementer tilbyder Mofibo – og hvad koster de? Find svaret her.

En kommentar

  • Inge Wilms

    Tak for en god læseapp. Jeg savner bare så meget at der var flere e-bøger på engelsk på Mofibo. Er der en måde at få adgang til dem (ikke lydbøger).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *