
Mofibo events

Vil du gerne krydre hverdagen med nye litteraturoplevelser? Hos Mofibo laver vi løbende events for Mofibos brugere om aktuelle emner med danske forfattere og kulturpersonligheder. Nogle er åbne for alle, andre kræver tilmelding, og nogle gange kan man være heldig at blive inviteret, efter at have lyttet til en helt særlig bog. Her er altså tale om en Mofibo-udgave af Willy Wonkas guldbillet 🌟🍫
Hold øje med kommende events på denne side – og se også hvad vi tidligere har afholdt herunder 🧡
DATTEREN – Talk med Anette Heick
Åbent event – Køb billet via Ticketmaster

- Lokation: Hippodramen i Folketeatret
- Tidspunkt: d. 9. maj, kl. 19:30
Annette Heick fortæller i sin bog Datteren om sit liv som en af Danmarks mest kendte showbizz familier. I en talk kommer vi endnu tættere på, når Annette sætter flere ord på: Hvordan det har været at vokse op som datter af et af Danmarks mest kendte underholdnings-par, hvordan rejsen med forældrene – fra niche-musik der var set lidt ned på, til en populær underholdnings-familie – har været, hvem Annette er, når hun ikke er show-Annette og hvordan er det, at folk har en holdning til alt, hvad man gør.
Vi kommer tæt på alle op- og nedturene med fx Melodi Grand Prix, Jespers ulykke, rejserne med Jespers arbejde, eventyret i Sverige, hjem-flytningen til Danmark, Bornholm-eventyret og alle de tanker, oplevelser og følelser der har været derimellem.
I en talk på Folketeatret får publikum mulighed for at komme endnu tættere på og få svar på deres egne spørgsmål i en hyggelig talk med hele Danmarks Annette Heick.
Frem til d. 17. april kan du få early bird rabat på billetter: kun 99kr. pr. person!
Køb billetterne her.
Eftermiddagskaffe med Halima El Abassi og Zeinab Mosawi
Eksklusivt event for Mofibos kunder i København

Søndag den 27. marts havde Mofibo inviteret 60 kunder til eftermiddagskaffe på Hotel Guldsmeden, i deres stemningsfulde og flotte lokaler på Islands Brygge. Ved velkomst blev der budt på kaffe, the og et større udvalg af søde sager og delikatesser. Talken foregik med journalist Mette Vibe Utzon som moderator, der stillede spørgsmål til forfatterne bag bøgerne ‘Mit indre atlas: En søsters skam og stolthed’ af Halima El Abassi og ‘Himlen over min fars tag’ og ‘Jorden under min mors fødder’ af Zeinab Mosawi med udgangspunkt i kvinders livshistorie.
Halima El Abassi og Zeinab Mosawi oplevede begge som teenagere at blive revet væk fra en hverdag i Danmark, med skole og venner, for at blive efterladt ved familie i henholdsvis Marokko og det krigsramte Irak, til genopderagelse. I deres bøger beretter de hver især om disse oplevelser, samt hvilke konsekvenser opholdende har haft for deres videre liv.
Talken startede ud med en kort oplæsning af Halima El Abassi fra bogen ‘Mit indre atlas: En søsters skam og stolthed’s forord:
Faryata, Marokko – 1990: Jeg var 12 år gammel, da min mor og far efterlod mig hos min onkels familie i en landsby ved Atlasbjergenes fod i Marokko. Jeg skulle være startet i 6. klasse på Østervangsskolen i Roskilde efter sommerferien. Men i stedet startede et helt andet liv. Et liv på marokkansk, uden skole, uden venner, for det meste overladt til mig selv og til de huslige pligter, der hørte med til at være på genopdragelse.
Jeg hadede det fra første dag.
Efterfølgende fortalte de to forfattere om baggrunden for forældrenes valg, om at efterlade dem ved ukendt familie, så langt væk fra dét de selv kendte som hjem. Herunder fortalte de om opvæksten i et parallelsamfund i Danmark, hvor fordømmelse, skam og ære var afgørende for familiens anseelse.
Til slut i talken læste Zeinab Mosawi et afsnit op fra sin bog. Et afsnit som, var et brev Zeinabs mor havde skrevet til hende og som hun først læste da bogen blev udgivet. Dette indledte b.la. til at de sammen begyndte på Zeinabs seneste bog: ‘Jorden under min mors fødder’.
I Allahs navn, Den Nådige og Den Barmhjertige
Min elskede datter
Jeg har aldrig tidligere tænkt på at skrive til dig. Men jeg bliver nødt til at forklare mig, og jeg tror på, at ord, der nedfældes med blæk, bliver som en inskription i en sten. De ord kan ingen slette. Fortiden kan ikke slette nutiden, og nutiden kan ikke slette fortiden.
Man bestemmer selv, om man vil åbne sit hjerte for de smukke ting, som livet kan byde på. I dig ser jeg alt det vidunderlige i livet, og jeg ved, at du er en særlig kvinde. At du altid vil være stærk. Jeg ønsker ikke, at du skal være en kopi af mig, men jeg ser dig som en forlængelse af mig selv. En del af mig. Du skal ikke være som mig for at tilfredsstille andre, for originalen er mere vigtig og langt smukkere. Jeg ønsker, at du skal lære af mig og mine fejltagelser. Husk, at jeg vil være mere lykkelig, når jeg mærker din styrke og din tro. Du er den smukkeste gave, Gud har givet mig. Nu vil jeg fortælle dig min historie.
Din Mama, Sohad
Udover at berette om fortiden, rundede talken nutidsrelevante emner som forsoning og tilgivelse, og håb for fremtiden. Eftermiddagen emmede af vigtige, smukke og stærke samtaler mellem forfattere og deltager og som alle kunne tage til eftertanke.
Tusind tak til Halima El Abassi og Zeinab Mosawi for at stille op, tak til Mette Vibe Utzon for at påtage sig rollen som moderator, og tak til alle de fremmødte.
Swap Market og Talk
Gratis event i København

Overforbrug er en af de større klimasynder som vi begår i vores dagligdag, og netop dette ønsker Mofibo og bæredygtigheds projektet Actory at belyse, når vi søndag den 20. marts inviterer til tøjbyttemarked og spændende talk i Studenterhuset i København.
Mofibo stiller op med to super seje og inspirerende forfattere til en spændende talk om bæredygtighed og livsstil. De to forfattere er tøjaktivisten Tina Werborg og psykolog Solveig Roepstorff, som med udgangspunkt i bøgerne ‘Garderobemanifestet’ og ‘Klimapsykologi’ vil introducere os til forskellige greb, som kan hjælpe os med at få en mere bæredygtig livsstil.
Tina Werborg er forfatter af bogen ‘Garderobemanifestet: 10 gode grunde til at genoverveje dit næste tøjkøb’, der vil gøre vores klædeskabe til det næste store tema i klimadebatten. Med hjælp fra eksperter optrævler Tina Werborg alt, hvad der er galt med tøjindustrien og hvorfor den i dag er en af verdens mest forurenende industrier. Men lige så vigtigt; hvordan du selv skaber en mere bæredygtig garderobe uden at gå ned på stil og tøjglæde.
Bogen skal lære os hvordan vi slår op med fast fashion, hvordan man vasker klimavenligt, og hvordan vi giver vores garderobe nyt liv, uden at skulle gå ud og belaste både privatøkonomien og miljøet unødigt.
Solveig Roepstorff, forfatter af bogen ‘Klimapsykologi’, beskriver ved brug af en blanding af indsigter fra bl.a. internationale studier, klimaaktivister, klientcases og egne klimareflektioner, såvel som adfærdspsykologi, hvordan vi handler (eller nærmere, oplever handlingslammelse) pga. klodens tilstand. Bogen viser samtidig hvordan optimistiske pointer fra klimapsykologien kan bruges til at løfte os selv og hinanden ud af bekymringen og apatien. Og dermed føre os ind i et meningsfuldt, aktivt fællesskab i arbejdet for en fælles grønnere fremtid.
Der er lagt op til en interessant talk, omkring et super relevant emne, der vil byde på konkrete redskaber, som nemt kan implementeres i vores hverdag for at leve mere bæredygtigt.
Omkring talken kommer der til at være et tøjbyttemarked, arrangeret af Actorys frivillige. Actory er et studenterstartet og -drevet rum som er skabt i et samarbejde mellem Københavns Universitet og Studenterhuset. Actory arbejder med at facilitere og understøtte studerende som ønsker at udvikle, igangsætte og gennemføre konkrete bæredygtighedsløsninger og -aktiviteter.
Søndag vil vi for én dag vende os væk fra at benytte pengetransaktioner til at tilegne os goder, og i stedet bytte os til dem, og derved give gamle ting muligheden for at få et nyt liv i et nyt hjem. Så har du en guitar der står og samler støv, en sommerkjole der er endt bagerst i skabet, eller noget helt tredje, som du mener kan give glæde et andet sted, så tag det med og kom og byt og lyt søndag den 20. marts fra kl.11-15 (talk fra kl.13-14). Det er ganske gratis at deltage til talken, og byttemarkedet er frit for alle, så længe man er klar på at bytte med.
Tidligere events
- ‘Grundbog i god kaffe‘ event med Coffee Collective
- Women’s Talk med Sofie Lassen-Kahlke, Maise Njor, Mette Lisby, Mette Vibe Utzon og Gertrud Højlund
- Forpremiere på filmen ‘King Richard’ + talk med Anders Haahr Rasmussen
- Forpremiere på ‘After We Fell’ (baseret på After – Faldet)

