De 10 mest populære krimier

De 10 mest populære krimier

Mofibo – Home of crime

Vi har samlet de 10 mest populære krimier, der garanterer dig en god krimioplevelse. Listen er baseret på hvilke titler Mofibos brugere har lyttet mest til inden for de sidste 5 måneder. Hvad end du er til klassiske detektivromaner, spionromaner eller psykologiske thrillere kan du finde inspiration til din næste krimi her!

Krimigenren er klart den mest populære blandt vores brugere, og på Mofibo er der altid en ny krimi at gå i gang med. På listen over de mest populære krimier er der både danske og internationale titler og alt fra skræmmende thrillere til cozy crime og spændende mordgåder. God lytte- og læselyst!

Læs også: De 10 mest populære krimier i 2020.

10. Rød hævn 1: Dødens engle

Mest populære krimier: Rød hævn - dødens engle af Nis Jakob

På en 10. plads over de mest populære krimi bøger har vi ‘Dødens engle‘ – første sæson i Nis Jakobs barske og nervepirrende krimiserie ‘Rød Hævn‘. Handlingen foregår i et lille lokalsamfund i udkantsdanmark. Her er der sket noget forfærdeligt, som har sat dybe spor i de lokales sind. For 10 år siden blev en pige voldtaget og dræbt. Nu har gerningsmanden afsonet sin dom og vælger at tage tilbage til gerningsstedet.

Gerningsmandens tilbagevenden river op i gamle sår hos alle de involverede. Flere har et regnskab at gøre op med kvindemorderen. Den ellers pensionerede politibetjent Hans Schmidt vælger at tage affære, og beder morderen om at forlade byen, inden det ender i en ny tragedie…

Lyt til ‘Dødens engle’, indlæst af Dan Schlosser.

De 10 mest populære krimier: Jeg er Sarons rose - Bestseller af Jakob Melander

9. Jeg er Sarons rose

Da et skelet dukker op på Christiania i København, er efterforsker Christian Porsing med det samme klar over, at noget er helt galt. Kraniet er væk og erstattet med et dyrekranie. Kollegerne tænker at det er en practical joke, men Christian vil gerne undersøge sagen. Ved et tilfælde er en af det tyske politis tidligere stjerneprofiler Sigga Freitag i København, og Christian beslutter sig for at opsøge hende og få hendes vurdering af sagen. 

Sigga har et særligt talent for at finde “mentale spor” efter menneskelig lidelse. Christian overværer skeptisk en forelæsning, men der er noget ved hendes mærkelige måde at analysere et gerningssted på, som giver mening. Sigga går med til at se nærmere på Christians sag, og finder nye spor – bl.a. endnu et dyrekranie. Skeletterne er kun begyndelsen på en bestialsk sag, som er langt mere makaber, end noget de nogensinde har set før…

Lyt til ‘Jeg er Sarons rose‘, indlæst af Martin Greis-Rosenthal.

8. Rød hævn 2: Helvedes port

Helvedes port

På ottendepladsen finder vi andet bind i ‘Rød Hævn‘-serien. Politibetjent Louise Andersen har forladt København efter en mislykket og uløst drabssag, som næsten slog hende ihjel. Hendes skilsmisse påvirkede også beslutningen. Men da hendes niece en dag finder liget af en mand hængende i et reb i et træ, krakelerer den idylliske stemning i Lille Kirkeby, hvor Louise bor hos sin søster.

Hans Schmidt er glad og nyforelsket i kvinden Dagny, men bliver nødt til at skubbe dette til side for at hjælpe Louise, der trues på livet. Både Hans og Louise har været vidner til tragedier og lidelser før, men intet kan måle sig med det, der nu udfolder sig. . .

Lyt til ‘Helvedes port‘, indlæst af Dan Schlosser.

Se også Nis Jakob fortælle om sine krimier til BogForum 2021.

7. Døden i kurbadet

De 10 mest populære krimier: Døden i kurbadet af Anna Grue

I fortsættelsen til ‘Mysteriet i Genbrugsen‘ er Anne-Maj Mortensen taget på luksus spaophold for at forkæle sig selv efter en hård knæoperation. Dog er der ikke meget forkælelse over et ophold hvor maden er elendig, knæet gør ondt, og spagæster pludseligt dør…

Naturligvis kan Anne-Maj ikke blot slappe af. Udstyret med et mindre lager af smertestillende medicin går hun i gang med sin egen efterforskning. Dette vækker knap så megen glæde hos det lokale politi. I det hele taget må man jo spørge, er det virkelig klogt at lægge sig ud med en morder, når man knap kan gå?

Lyt til ‘Døden i kurbadet‘, indlæst af Githa Lehrmann.

6. Gladiator

Gladiator

Gladiator‘ er en nervepirrende krimi om ufattelig grusomhed og om fortidens synder – og gode gerninger. Modstræbende er Niels Oxen begyndt i behandling for den PTSD, der har terroriseret ham i mange år. En kvindelig militærpsykolog vækker hans tillid – og måske andre næsten glemte følelser i ham. Mossman er sendt ud for at bede Oxen hjælpe PET i en sprængfarlig sag: Et antal krigsveteraner er blevet likvideret flere steder i landet, og der er brug for Oxens kompetencer som erfaren soldat og skarpsindig efterforsker.

Da Oxen går ind i den mystiske sag, genforenes han med sin gamle makker og ven Margrethe Franck fra PET, og de to forsøger sammen at forbinde ofrene og rede den omfattende sags mange tråde ud. Men Oxen må kæmpe for sit liv, blandt tilfangetagere som ikke regner menneskeliv for noget.

Lyt til ‘Gladiator‘, indlæst af Dan Schlosser.

5. Kastanjemanden

Kastanjemanden af Søren Sveistrup - Filmatiseringer hvor du bør læse bogen.

Søren Sveistrups krimi ‘Kastanjemanden‘ udkom for nyligt på Netflix. Siden udgivelsen tilbage i 2018, har bogen høstet massive anmelderroser. Søren Sveistrup er heller ikke en Hr. Hvem som helst. Han er nemlig også manden bag tv-successen ’Forbrydelsen’.

I Kastanjemanden gør politiet et uhyggeligt fund. En yngre kvinde er blevet dræbt og efterladt på en legeplads. Hendes ene hånd er skåret af. Over hende hænger en lille kastanjemand. Den unge efterforsker Naia Thulin sættes på sagen og får den udbrændte efterforsker Mark Hess som makker. Kort efter findes endnu en kvinde myrdet. Sammen med endnu en kastanjemand og endnu et spor fra pigen. Thulin og Hess kæmper mod uret, for de frygter, at morderen er på en mission, der endnu ikke er afsluttet.

Lyt til ‘Kastanjemanden‘, indlæst af Martin Greis-Rosenthal.

Læs også: Filmatiseringer hvor du bør læse bogen!

4. Imperiet

De 10 mest populære krimier: Imperiet - Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

På en fjerdeplads over de 10 mest populære krimier ligger ‘Imperiet‘, som er syvende bind i den populære Ravn-serie af Michael Katz Krefeld. Ravn kontaktes af advokat Miriam Østergaard, der vil hyre ham til en helt speciel sag: Den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet, og Ravn skal overbringe løsesummen på 3 millioner.

Snart bliver Ravn og Miriam inddraget i en blodig magtkamp om kontrollen over et finansimperium til en værdi af 3,5 milliarder kroner – en kamp, der truer med at styrte rigmandsfamilien i grus – og Ravn og Miriam i graven…

Lyt til ‘Imperiet‘, indlæst af Thomas Gulstad.

3. Kvæler

Kvæler af Kim Faber og Janni Pedersen

På en tredjeplads har vi tredje bind i Faber & Pedersens succesfulde krimiserie. En ung kvinde findes dræbt ved Amager Fælled. Hun er efterladt halvnøgen, kvalt, og hendes tøj ligger pænt foldet sammen ved siden af hende. Der er ingen spor, intet DNA. Men opsætningen virker bekendt for Martin Junckersen – han har 10 år tidligere haft en lignende uopklaret mordsag..

Signe Kristiansen er glad for at have Juncker tilbage. Hun efterforsker et knivdrab, hvor en ung nynazist har mistet livet på Nørrebro. To uafhængige sager, indtil der viser sig et opsigtsvækkende personsammenfald.

Lyt til ‘Kvæler‘, indlæst af Dan Schlosser.

Læs også: Kim Faber & Janni Pedersen – Dansk krimis powerpar

2. Opløst

De 10 bedste krimibøger: Opløst - Bestseller

Hvordan er det at vide, at man skal dø og vente på at gå i opløsning? I Sara Blædel og Mads Peder Nordbos nye krimi, ‘Opløst‘ – som ligger på andenpladsen over de 10 mest populære krimier – forsvinder skolelærerinden Charlotte sporløst. Da hendes mand desperat møder op hos politiet senere samme dag, tager vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp anmeldelsen med et gran salt. Hun dukker jo nok op igen.

Da Charlotte stadig er væk dagen efter, står det klart at der er tale om en forbrydelse. En intens kamp mod tiden udspiller sig for Liam og Dea, som må se sig fanget i et spil, hvor mennesker dør en pinefuld død, uden politiet kan gøre andet end at se magtesløst til. . .

Lyt til ‘Opløst‘, indlæst af Dan Schlosser.

1. BOX

Box af Camilla Läckberg og Henrik Fexeus

På en førsteplads over de mest populære krimier finder vi ‘BOX’! Første bind i en helt ny krimiserie. I første bind slår efterforsker Mina Dabiri og kropssprog- og magi ekspert Vincent Walder pjalterne sammen for at opklare en mærkværdig sag: En kvinde findes død i en kasse, gennemboret af sværd. Er der tale om et tryllenummer der er gået galt, eller et reelt brutalt mord?

Makkerparet indser, at de har at gøre med en hensynsløs seriemorder som for alt i verden må stoppes, inden flere mord finder sted! Men både Mina og Vincent gemmer på mørke hemmeligheder fra deres fortid, og det viser sig at fortiden tilsyneladende kan forbindes med det der sker lige nu… For at stoppe vanviddet må de først lære at forstå det.

Lyt til ‘BOX‘, indlæst af Stine Stengade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *