@a.bookful.of anbefaler

Læs med når @a.bookful.of aka. Pernille Døssing deler sine favoritter fra boghylden med os.
foto: privat

Pernille Døssing er for bogfolk bedre kendt som @a.bookful.of, når hun på Instagram, på sin blog og i podcasten ‘Bøger på Recept’ deler ud af sin læseglæde. Læs med når Pernille deler sine favoritter fra boghylden med os.

@a.bookful.of

@a.bookful.of deler ud af sine lydbogsfavoritter. Læs med og find din næste lydbog.
foto: privat

Hej med jer! Jeg hedder Pernille, er 29 år og er personen bag @a.bookful.of. Jeg bor i København med min kæreste og er, ud over at være bogblogger, også læge – en helt anden verden, som jeg af og til giver mine følgere et indblik i. Sammen med min bog-glade veninde fra medicinstudiet, har jeg startet podcasten ‘Bøger på Recept’, som både giver lytterne en virtuel læseklub, nyheder om kommende udgivelser og vores nyeste tiltag ‘Biblioterapi’, hvor vi ordinerer en bog om et udvalgt medicinsk problem f.eks. kræftsygdom.

Hvorfor startede jeg @a.bookful.of?

Jeg startede @a.bookful.of i november 2017, fordi jeg manglede skønlitteraturen i mit liv. Jeg læste på medicinstudiet på det tidspunkt og hele min verden omhandlede fagbøger. Jeg havde længe gået og været trist over det, men jeg kunne ikke se en løsning på problemet. Så derfor besluttede jeg mig for at gøre læsning til min hobby. Jeg startede bloggen for at sikre mig, at jeg fik prioriteret den læsning, der gav mig glæde i min hverdag – og det var en af de bedste beslutninger, jeg har truffet. For jeg elsker det!

Læs også: @bookmeupscotty anbefaler

Derfor elsker jeg at læse

@a.bookful.of deler ud af sine lydbogsfavoritter. Læs med og find din næste lydbog.
Foto: privat

Siden jeg var helt lille, har jeg elsket at forsvinde ind i bøgernes verden. Jeg er vokset op med godnathistorier, højtlæsning og lydbøger. Mine bedste barndomsminder omhandler sågar bøger. Jeg elskede at lukke døren til mit værelse og tænde for en lydbog. Så sad jeg imens og tegnede til ‘Skammerens Datter’ eller ‘Det Gyldne Kompas’ mens timerne gik. Et andet godt minde er mit første møde med ‘Harry Potter’, som min far læste højt for min mor, lillebror og jeg i den lune stue – i stedet for at se TV eller lave en masse ting hver for sig.

Den dag i dag er læsning min måde at slappe af på. Det er balsam for min sjæl. I travle perioder, hvor jeg ikke får læst lige så meget som normalt er jeg i dårligere humør og jeg føler, at jeg mangler en del af mig selv. Jeg læser for at koble af, for at opleve noget nyt og for at blive klogere på verden omkring mig. Jeg læser, fordi det er fantastisk.

Læs også: @bechsbooks anbefaler

@a.bookful.of anbefaler

@a.bookful.of deler ud af sine lydbogsfavoritter. Læs med og find din næste lydbog.
foto: Privat

Jeg har efterhånden læst mange bøger. En del af dem, at gjort så stort et indtryk på mig, at jeg den dag i dag stadig kan mærke dem. Læs med når jeg gennemgår nogle af mine favoritter. Alle nævnte bøger ligger tilgængeligt på Mofibo som enten lyd- eller e-bøger.

Del dine yndlingsbøger med @a.bookful.of på instagram-hashtagget #alfabetetiminbogreol

Bøgerne om Harry Potter

@a.bookful.of aka. Pernille Døssing anbefaler Harry Potter

Det kommer nok ikke som et chok, for de fleste bogbloggere vil nok anbefale Harry Potter. Det er ikke så originalt – I know. Men jeg vil gerne anbefale den engelsk lydbogsudgave indlæst af Stephen Fry. Den er intet mindre end fantastisk. Jeg havde selv kun læst de danske oversættelser indtil jeg en dag, fik tændt den engelske lydbog ved en fejl. Og Stephen Fry er eminent. Han lægger meget livagtige stemmer til de forskellige karakterer og gør lytte oplevelsen så meget bedre.

Lyt til ‘Harry Potter and The Philosopher’s Stone’, indlæst af Stephen Fry.

Tour de chambre

@a.bookful.of aka. Pernille Døssing anbefaler Tour de chambre

Tine Høegs nyeste roman ‘Tour de chambre’ er én af mine sidst nye mindblowing læseoplevelser. Tine Høeg har en helt unik skrivestil, der næsten kan kategoriseres som kort prosa, og som jeg er helt forelsket i.

Romanen handler om Asta, som er i gang med at skrive en roman – hvilket ikke går sådan helt vildt godt. En dag inviteres hun til en mindehøjtidelighed for August, der døde for 10 år side. Asta og August boede dengang på kollegium sammen, og August var kæreste med Astas veninde Mai. Invitationen får Asta til at tænke tilbage på dengang og på alt det, hun aldrig har fået fortalt Mai.

Jeg håber inderligt, at Tine Høeg bliver indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for ‘Tour de chambre’. Det fortjener den virkelig.

Lyt til ‘Tour de chambre’, indlæst af Tine Høeg.

Den underjordiske jernbane

@a.bookful.of aka. Pernille Døssing anbefaler Den underjordiske jernbane

En læseoplevelse der stadig kan give mig kuldegysninger, når jeg tænker tilbage på den, er Colson Whiteheads ‘Den underjordiske jernbane’.

Vi følger Cora, som er slave på en bomuldsplantage i Georgia. En dag overtales hun af Caesar til at flygte mod nord og et bedre liv i friheden. Coras mor, Mabel, er en myte, fordi hun efter sigende skulle være lykkedes med at flygte fra plantagen. Desværre efterlod hun lille Cora tilbage alene, og hun har aldrig hørt fra hende siden. Cora er nu voksen og begiver sig selv ud i den samme flugt, som vi følger gennem romanen. Hele romanen er et take på den rigtige underjordiske jernbane, som var et netværk af safe-houses og personer, der hjalp slaver på flugt fra sydstaterne mod nord.

Colson Whitehead skriver intet mindre end fantastisk. Hans evne til at skabe et nuanceret og troværdigt persongalleri samt en så veludført plotline er ufatteligt. Det er selvfølgelig også derfor, at han har vundet Pulitzer Prisen og National Book Award for flere af sine bøger. ‘Den underjordiske jernbane’ lægger op til, at læseren skal reflektere over det, de lige har læst og det elsker jeg.

Lyt til ‘Den underjordiske jernbane’, indlæst af Karen Abrahamsen.

Læs også: @julies.bogblog anbefaler

Min kæreste elskling

@a.bookful.of aka. Pernille Døssing anbefaler min kæreste elskling

En anden ret hård læseoplevelse, som jeg anbefaler alle og enhver jeg møder, er ‘Min kæreste elskling’ af Gabriel Tallent.

I bogen følger vi 14-årige Turtle, som bor med sin ret emotionelt ustabile far i udkanten af Californiens vilde natur. Turtle er ikke som andre teenage piger. Hun trives bedst i naturen, væk fra andre mennesker og lever et ret isoleret liv. Men da den virkelige verden en dag banker på i form af den jævnaldrende Jacob, bliver Turtle tvunget til at tage mere ejerskab over sin tilværelse. Det indebærer at sige fra overfor sin dominerende far – og det bliver fatalt for alle.

‘Min kæreste elskling’ er en meget barsk roman om overgreb, om at være anderledes og om kærlighed. Det er en af de få romaner, jeg helt fysisk ikke har kunnet ligge fra mig. Og de sidste 150 sider læste jeg ud i en kører til langt ud på natten, fordi jeg blev nød til at vide, hvordan fortællingen dog ville ende.

Lyt til ‘Min kæreste elskling’, indlæst af Mathilde Eusebius.

Britt-Marie var her

@a.bookful.of aka. Pernille Døssing anbefaler Britt-Marie var her

Og så i en helt anden boldgade har vi ‘Britt-Marie var her’, anden roman af svenske Fredrik Backman. Britt-Marie er 63 år og fra storbyen. Hun er gift med Kent, som er entreprenør, umådelig succesfuld og som gør gode forretninger med Tyskland. Britt-Marie er, hvis hun selv skal lige det, ikke passiv-aggressiv – hun kan simpelthen bare ikke klare larmende børn, fedtede fingre og beskidte bestikskuffer. Britt-Marie ender efter fyrre års ægteskab i Udkantssverige i en lille flække ved navn Borg. Men selvom alt ser lidt sort ud, er oplevelsen god for Britt-Marie, som i Borg finder sig selv og får et helt andet syn på livet.

Jeg blev nød til at tage ‘Britt-Marie var her’ med i mine anbefalinger. Ikke fordi det som sådan er stor litteratur på den måde, men den har bare en helt speciel plads i mit hjerte. Det har den på grund af min mormor. ‘Britt-Marie var her’ er en af de bøger, vi havde sammen. Vi kunne bryde ud i uhæmmet latter, når vi snakkede om den – og så minder Britt-Marie lidt om min mormor, selvom hun ikke selv kunne se det!

Fredrik Backman kan noget med personbeskrivelser – ligesom i hans første roman ‘En mand der hedder Ove’, er personerne dybe og nuancerede. Så hvis I har brug for en underholdende bog, som kan få jer til at dø af grin, så er ‘Britt-Marie var her’ et rigtig godt bud.

Lyt til ‘Britt-Marie var her’, indlæst af Thomas Gulstad.

Et stort tak til @a.bookful.of for det fine indlæg.
Følg a.bookful.of på bloggen, Facebook og Instagram
Og tjek podcasten ‘Bøger på Recept’ ud!

Mere inspiration?
Læs også: Ugens mest streamede bøger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *