5 bøger som giver dig en følelse af frihed

5 bøger som giver dig en følelse af frihed

Har du nogensinde følt dig så let og fri, at du næsten forsvandt med den varme sommerbrise? Juni er den første sommermåned, og måneden er en afstressende tid for mange mennesker, hvor de fleste går på sommerferie fra skole og arbejde. Vi har samlet 5 fantastiske bøger, som giver dig en følelse af frihed.

Kom med på Havana

I 2013 drog brødrene Emil og Theis ud på en tre år lang jordomsejling. I ‘Hej far kære Emil’ kommer du med på første halvdel af jordomsejlingen med Havana. Lyt med hvor far og søn åbent taler om ansvaret som skipper, om hjemlængsel, tvivlen og alle de udfordringer, der også følger med, når man slipper fortøjningerne og tager ud i det ukendte.

Lyt til ‘Hej far kære Emil’, indlæst af forfatterne selv.

‘Alt godt fra Havana’ er forsættelsen på ‘Hej far kære Emil’. Her fortæller Mikkel og Emil historien om rejsen fra Tahiti til København. I Indonesien sejler familiens skib bogstaveligt talt igennem en grød af plastik, og på selv de fjerneste øer i Stillehavet er der næsten ingen fisk tilbage, fordi de højeffektive internationale fiskeflåder fanger alt på deres vej.

Efter tre år, havde de besøgt 17 lande, krydset 2 oceaner, dykket med hajer og haft over 30 mennesker med til søs.

Lyt til ‘Alt godt fra Havana’, indlæst af forfatterne selv.

Læs også: Sommerferielytning

Postkort fra Grækenland

Postkort fra Grækenland af Victoria Hislop - Frihed

Hver uge modtager Ellie et postkort adresseret til et navn, hun ikke kender. Afsenderen underskriver altid som A. Med postkortenes smukke billeder af Grækenland med den lyse himmel og det dybblå hav, er de et lyspunkt i Ellies liv.

Efter et halvt år og til Ellies store skuffelse ophører postkortene med at komme. Hun beslutter sig for, at rejse til Athen, og se det skønne land med egne øjne. Lige inden afrejse ankommer en notesbog. Dens sider fortæller historien om en mands odyssé gennem Grækenland.

Lyt til ‘Postkort fra Grækenland’, indlæst af Bolette Schrøder.

Læs også: Drøm dig væk til varmere himmelstrøg.

Britt-Marie var her

Britt-Marie var her af Fredrik Backman Frihed

Britt-Marie har ventet hele sit liv på frihed til at leve. Hun er 63 år og fra storbyen. Hun har været gift med Kent i 40 år. Britt-Marie skal nu finde sig til rette i udkantssverige og den lille flække Borg efter finanskrisen.

I Borg er forretningerne lukket en efter en, og fodbold er det eneste vigtige, byens tilbageblevne børn og voksne brænder for. Og er der noget, Britt-Marie ikke bryder sig om, er det fodbold! ‘Britt-Marie var her’ er en bog om kærlighed og nye begyndelser.

Lyt til ‘Britt-Marie var her’, indlæst af Thomas Gulstad.

Læs også: de 10 mest romantiske bøger til sommeren

Alle mine morgener på jorden

Alle mine morgener på jorden af Troels Kløvedal - Frihed

Eventyreren Troels Kløvedal (1943-2018) sejlede flere gange rundt om jorden. Han skrev mange bøger og holdt hundredevis af foredrag. Den sidste bog han nåede at skrive, var ‘Alle mine morgener på jorden’. Læs om Kløvedals liv, familie, arbejde, frihed til at leve livet og selvfølgelig om Nordkaperen.

Bogen er skrevet i lyset af den livstruende sygdom, der ramte Troels Kløvedal, for nogle år siden. Men der er ikke en gnist af bitterhed eller vrede over sygdom og svækkelse, kun glæde over livet, over kvinderne, over rejselivet, litteraturen, over verdens mangfoldighed, over alle hans smukke morgener på jorden.

Lyt til ‘Alle mine morgener på jorden’, indlæst af Thomas Leth-Rasmussen.

Læs også: Drøm dig langt væk med disse 10 bøger om at rejse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *