Jussi Adler-Olsen anbefaler

Jussi Adler Olsen
Foto: Robin Skjoldborg

Denne sommer anbefaler kendte forfattere gode lydbøger, som du kan lytte til eller læse på din Mofibo app. Herunder kan du læse hvilke bøger Jussi Adler-Olsen anbefaler inden for klassiske romaner. Han anbefaler blandt andet Charles Dickens, Victor Hugos og John Steinbecks romaner. Jussi Adler-Olsen har skrevet bøger i mere end 30 år, og du kender ham nok bedst fra krimierne i Afdeling Q-serien.

Lyt til alle bøger i Afdeling Q-serien

Jussi Adler-Olsen anbefaler klassiske romaner

“I denne coronatid er der en gylden mulighed for at dykke ned i de gamle klassikere. Alexander Dumas’ roman ‘Greven af Monte Cristo’ er en fantastisk bog, med spænding, intriger og hævn, men Charles Dickens og Victor Hugos forfatterskaber er også værd at dyrke. Alle John Steinbecks bøger en gode, men jeg vender altid tilbage til ‘Vort Mismods Vinter’. Og endelig elsker jeg det absurde som man f.eks. kan finde i Erlend Loes romaner.” – Jussi Adler-Olsen

Se alle Jussi Adler-Olsens anbefalinger nedenunder:

Læs også: Forfatterportrættet af Jussi Adler-Olsen

Greven af Monte Cristo

Jussi Adler-Olsen anbefaler 'Greven af Monte Cristo'

Den unge kaptajn Edmond Dantes stikkes som Napoleon-agent af to rivaler og havner i en fængselscelle. Derfra tager dramaet fart, og vi følger Dantes, til han mange år senere har opklaret komplottet mod sig og taget en raffinerede hævn.

Lyt til ‘Greven af Monte Cristo’, indlæst af Dan Schlosser.

De tre musketerer

Jussi Adler-Olsen anbefaler 'De tre musketerer'

Unge d’Artagnan drager hjemmefra med målet om at blive medlem af kongens berømte musketerkorps. Det går dog ikke som planlagt. Men så møder han musketererne Athos, Porthos og Aramis, heraf værkets titel, og sammen med dem drager han ud på adskillige eventyr i dronningens tjeneste.

Lyt til ‘De tre musketerer’, indlæst af Dan Schlosser.

Store forventninger

Jussi Adler-Olsen anbefaler 'Store forventninger'

Pips liv ændres brat, idet han gennem en advokat underrettes om, at han er kommet til penge via. en ukendt giver, der skal bruges til at gøre ham i stand til at leve et liv som en gentleman. Så flytter Pip til London med store forventninger.

Lyt til ‘Store forventninger’, indlæst af Karen Borup.

Oliver Twist

Oliver Twist

Charles Dickens’ roman ‘Oliver twist’ er en af engelsk litteraturs absolut mest berømte værker. Den er en letlæst og medrivende tåreperser om den forældreløse dreng Olivers grumme skæbne i Londons underverden af ludere og lommetyve.

Lyt til ‘Oliver twist’, indlæst af Dan Schlosser.

David Copperfield. Bind 1

David Copperfield

Charles Dickens’ bevægende klassiker om den hårdt prøvede, godhjertede og lidt naive David Copperfield, som ser tilbage på en opvækst og en ungdom, der både rummer kærlige minder og barske realiteter.

Lyt til ‘David Copperfield. Bind 1’, indlæst af Søren Elung Jensen.

David Copperfield. Bind 2

David Copperfield

David Copperfield møder et væld af mennesker på sin vej gennem livet – nogle kærlige og gode og andre direkte rædsomme – men han er ikke altid god til at skelne mellem dem, der vil ham det godt, og dem, der har slette intentioner.

Lyt til ‘David Copperfield. Bind 2’, indlæst af Søren Elung Jensen.

De elendige

Jussi Adler-Olsen anbefaler 'De elendige'

Den fattige Jean Valjean har stjålet et brød og er blevet dømt til fem års galejslaveri, men efter flere flugtforsøg ender hans ophold i Toulons bagno med at blive til hele 19 år i alt.

Læs ‘De elendige’, skrevet af Victor Hugo.

Klokkeren fra Notre Dame

Klokkeren fra Notre Dame

Den pukkelryggede Quasimodo ringer med klokkerne i kirken Notre Dame, mens den forældreløse sigøjner-pige Esmeralda danser med sin ged i gaderne. Vi følger den onde præst og den unge digter Pierre med det gode hjerte. Men alle elsker de forkerte, der igen elsker nogle helt andre.

Lyt til ‘Klokkeren fra Notre Dame’, skrevet af Victor Hugo.

Dødsdømt

Dødsdømt

En dødsdømt, ung mand nedskriver sine tanker og forestillinger i de seks uger, der går fra dommen til henrettelsen. Vi følger svingningerne i hans sindsstemning, hans frygt og hans håb om en sidsteøjebliksbenådning. 

Lyt til ‘Dødsrømt’, indlæst af Henrik Hartvig Jørgensen.

Mus og mænd

Jussi Adler-Olsen anbefaler 'Mus og mænd'

Jussi Adler-Olsen anbefaler ‘Mus og mænd’. Den tragiske historie om de to venner George og Lennie, der vandrer fra ranch til ranch i håb om at finde arbejde under Den Store Depression i 1930’erne. George er lille, men intelligent, og Lennie er stor og stærk, men mere eller mindre retarderet.

Lyt til ‘Mus og mænd’, indlæst af Paul Becker.

Øst for paradis

Øst for paradis

I Steinbecks fortælling gentages kampen i to generationers brødrepar. I første generation er Charles i misundelse og ondskab tæt på at slå sin bror Adam ihjel. I anden generation følger vi brødrene Aaron og Caleb, der er sønner af Adam og den forførende, men dæmonisk ondsindede Cathy. 

Lyt til ‘Øst for paradis’, indlæst af Dan Schlosser.

Rutebil på afveje

Rutebil på afveje

Juan og Alice Chicoys bus kører fast på en øde, mudderfyldt vej i Californien. Her opstår en række spændinger mellem de otte tilfældigt sammenbragte personer, der får den polerede overflade til at briste og personerne til at afsløre deres sande karakter og nå til nye erkendelser.

Lyt til ‘Rutebil på afveje’, indlæst af Karsten Pharao.

Doppler

Doppler af Erlend Loe

Doppler er en mand, der ikke bryder sig om nogen, og en dag mærker han, at han heller ikke bryder sig om sig selv. Han får nok af det hele og beslutter sig for at vende sin familie, job og venner ryggen og flytte ud i skoven.

Lyt til ‘Doppler’, indlæst af Caspar Juel Berg.

Volvo Lastvagnar

Volvo Lastvagnar af Erlend Loe

Den selvstændig fortsættelse til romanen ‘Doppler’. Her må Doppler blandt andet takle en dame som er dårlig gående, steger hashvafler og er i krig med både Volvo-koncernen og samfundets mange vedtagne normer. 

Lyt til ‘Volvo Lastvagnar’, indlæst af Caspar Juel Berg.

Enden på verden som vi kender den

Jussi Adler-Olsen anbefaler 'Enden på verden som vi kender den'

Jussi Adler-Olsen anbefaler også den selvstændig fortsættelse til romanen ‘Doppler’ og ‘Volvo Lastvagnar’. Efter at have vandret rundt i de svenske skove, kommer han i tanke om, at han har kone og børn og forsøger nu at komme tilbage til familien.

Lyt til ‘Enden på verden som vi kender den’, indlæst af Janek Lesniak.

Lyt til Jussi Adler-Olsens bøger.

Læs også: De 10 bedste klassikere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *